V okviru projekta Reaching the Stars članice Ljudske univerze Celje obiskale Sicilijo


Ta teden so se članice Ljudske univerze Celje mudili na Siciliji, kjer so se v okviru projekta Reaching the Stars udeležile mnogo dejavnosti učenja, poučevanja in usposabljanja.

Dogodka so se na italijanskem otoku udeležili učenci in učitelji iz štirih organizacij, ki sodelujejo v projektu. Te so Työväen Akatemia iz Finske, Deinde Spółka Z O O iz Poljske, @Education in Progress iz Italije in pa seveda Ljudska univerza Celje. Iz fotografij je razvidno, da so poleg izvedbe raznih aktivnosti v času, ki so ga preživeli v tujini, ogledali tudi nekatere turistične znamenitosti Sicilije.

Vir foto: FB/Ljudska univerza Celje

Projekt Reaching the Stars je sicer nadaljevanje prejšnjega projekta Erasmus+, ki si prizadeva izboljšati vodenje in svetovanje odraslim učencem. Vključuje zbirko smernic, igro s kartami in spletno orodje, namenjeno podpori svetovalcem pri svetovanju. Cilj projekta je pomagati odraslim učencem pri razmišljanju o svojih kompetencah, ciljih in prihodnjih vizijah in jih usmerjati k doseganju osebnih ciljev. Projekt poudarja pomembnost upanja pri svetovanju in spodbuja odrasle učence k boljšemu načrtovanju lastne prihodnosti.

Udeleženci projekta; vir foto: FB/Ljudska univerza Celje