V Usodno modrino smo se potopili tudi v Celju


V četrtek, 13. 6., je v kvartirni hiši, v prostorih Turističnega in kulturnega društva Celje potekala predstavitev ljubezensko-erotičnega romana Usodna modrina, 1. del, avtorice Maje Horvat, ki sicer prihaja iz Žalca.

dscn1264Dogodek so skupaj organizirali avtorica Maja Horvat, spletna trgovina in založba Dobri skupaj ter Turistično in kulturno društvo Celje. Kljub temu, da so bile temperature in vreme bolj primerni za namakanje v bazenu ali morju, se je na predstavitvi zbralo kar nekaj obiskovalcev, ki so z veseljem prisluhnili pogovoru s pisateljico in preživeli prijeten večer ob domači literaturi in glasbi.

Večer literature in glasbe

Pogovor z avtorico je vodila Simona Božič. Dotaknili sta se avtoričinega pisateljskega opusa, ki obsega že kar nekaj napisanih romanov, kratkih zgodb in poezije. Spregovorili sta tudi o drugih ustvarjalnih podvigih Maje Horvat, kot denimo o njenem ustvarjanju avtorskih družabnih iger in številnih novinarskih izkušnjah. Seveda pa je avtorica z veseljem prebrala nekaj odlomkov iz knjige Usodna modrina, 1. del.

dscn1268Večer so z avtorsko glasbo celjskega kantavtorja Sama Horvatiča popestrili Samo in sorodne duše, ki so zbrane razvajali tako z novejšimi kot s starejšimi skladbami. Večer pa se je zaključil ob prijetnem pomenkovanju in druženju obiskovalcev in nastopajočih.

»Vesela sem, da smo se tudi v Celju skupaj potopili v Usodno modrino. Resnično sem hvaležna, da sem se s svojo knjigo že dotaknila številnih bralcev z vse Slovenije – nekaterih novih tudi na tem večeru v kvartirni hiši, in se že veselim naslednjega srečanja z njimi,« je ob dogodku povedala pisateljica in avtorica Maja Horvat. Drugi in ob enem zadnji del romana Usodna modrina bo predvidoma izšel konec letošnjega leta.