Vabimo na 8. KORPUS – Koreografsko platformo plesnih utvarjalcev v PF Celje – brezplačne vstopnice


korpus-naslovnaKORPUS  v Plesnem forumu Celje že osmo leto organizirajo v počastitev 29.aprila-svetovnega dneva plesa, katerega letošnja poslanica je:  PRAZNUJ ŽIVLJENJE S PLESOM!

Zasnovan je kot tridnevni  festival  sodobnega plesa, na katerem se  s svojimi avtorskimi koreografijami predstavijo predvsem mlajše generacije plesalcev in koreografov iz cele države.

PROGRAM:

-petek, 15. maj ob 19.30– Večer sodobnega plesa “PREPLETANJA”:

I.del-  OPUS po OPUSU:

Avtorske plesne miniature z letošnjega tekmovanja OPUS 1

Sodelujejo : Plesni foruma Celje, Harlekin Celje, Plesna Izba Maribor in Qulenium Kranj

II.del- “PREPLETANJA”-

Preplet  avtorskih koreografij plesalcev  iz Celja, Ljubljane, Kranja, Velenja  in Maribora.

 

Prodaja vstopnic: Plesni forum Celje; Cena vstopnice: 5 eur; info: 031/674751

www.plesniforum-kud.si

-sobota, 16.maj ob 19.30 :  “IZGUBLJENA” avtorski plesni projekt

Avtorica Urša Rupnik se kot pripadnica tako imenovane slovenske izgubljene generacije v tem projektu ukvarja s problematiko individualne ženske, njene vloge in položaja v družbi, ko v svojih zgodnjih tridesetih še vedno trga popkovino z domačim ognjiščem in udobjem primarne družine ter se hkrati bori za svojo individualnost, poklicni uspeh, partnersko ljubezen ter egoistično oblikovanje lastnega čustvenega in materialnega sveta.

Pomnoženo sliko sodobne ženske, ki jo oblikujejo različni družbeni koncepti, vsaka s svojim koreografskim delom in plesno-gledališkim slogom sooblikujejo Daša Lakner, Rosana Hribar in Maša Kagao Knez.

Prodaja vstopnic: Plesni forum Celje;  Cena vstopnice: 5 eur; info: 031/674751

 

nedelja, 17. maj :  “PLESNE DELAVNICE”

od 10.00- 11.30 –  PLESNA DELAVNICA –  TADEJ BRDNIK

Kratka predstavitev: Tadej Brdnik izhaja iz Slovenskih Konjic, kjer se je s plesom začel ukvarjati že kot otrok. Svoje dragocene scenske izkušnje je pridobival ob koncu osemdesetih v Plesnem forumu Celje in kasneje še v Plesni Izbi Maribor. Od leta 1993  živi in dela V New Yorku, kjer je eden vodilnih plesalcev in koreografov v sloviti Martha Graham Dance Company.  Med drugim  je sodeloval tudi  s svetovno znanim plesalcem Michaelom Baryshnikovim ( White Oak Dance Project).

V  Plesnem forumu v Celju je nazadnje poučeval  leta 1997, zato se na letošnjem KORPUS –u  mladim plesalcem ponuja  izjemna priložnosti, da spoznajo enega  najbolj uspešnih slovenskih plesalcev  v tujini z zavidljivo mednarodno kariero.

od 11.45- 13.15–  PLESNA DELAVNICA  –  BRANE  POTOČAN

Kratka predstavitev: Branko Potočan, rojen leta 1963, eden vodilnih slovenskih koreografov, ki se mu je globoko v spomin vtisnilo otroštvo v Hrastniku, kamor se nostalgično in hudomušno vrača v svojih plesnih zgodbah. Svojo plesalsko kariero je začel kot član folklorne skupine France Marolt. V osemdesetih letih je ustanovil svojo prvo plesno skupino, se leta 1986 pridružilPlesnemu teatru Ljubljana, leta 1990 pa postal član flamske skupine Ultima Vez Wima Vandekeybusa ter plesal v številnih slovitih predstavah skupine. Leta 1994 je ustanovil svojo skupino Fourklor ter z njo do danes ustvaril številne odmevne predstave, ki so v slovensko plesno sceno vnesle svežino humorja, neposrednost fizičnosti in veliko teatralnosti ter svojevrstno dramaturgijo avtorske pisave. Za svoje delo je prejel nagrade zlata ptica in posebno nagrado žirije na mednarodnem festivalu MESS ter Zlato paličico za režijo predstave Kekec v SMG. Je tudi član skupine Betontanc.

Cena posamezne delavnice: 15 eur

Cena za dve delavnici: 20 eur

Vsi udeleženci delavnic imajo gratis oglede predstav.

ob 19.30–  predstava  “OBMOČJE ZA PEŠCE”- avtorski plesni projekt

                 avtor in izvajalec: Brane Potočan

V plesnem solu Branka Potočana Območje za pešce, metafori za cono, v kateri se lahko izognemo mestnemu vrvežu, je utrip urbanega življenja mogoče čutiti drugače, bolj avtentično in prvinsko. To je območje, v katerem se posameznik lahko sprosti v počasnem gibanju in je mozaik nadrealizma, situacijske konfrontacije želenega in neizživetega z realnim, ki meša fikcijo s stvarnostjo

Prodaja vstopnic: Plesni forum Celje;  Cena vstopnice: 7eur odrasli/5 eur mladina; info: 031/674751

Produkcija: Plesni forum Celje, Forum D d.o.o., Mestna občina Celje, Javni sklad RS za kulturo

korpus-vmes

S CELJE.INFO NA 8. KORPUS V PLESNI FORUM CELJE BREZPLAČNO

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si ponujamo 8 brezplačnih vstopnic za izbran dan 8. KORPUSA. Za naročilo morate biti član in potrebujete 1 cekin, ki vam ga podarimo ob prvi registraciji (ki je brezplačna).

Brezplačne vstopnice za N. A. G. naročite tukaj:

korpus-polsi