Vabimo v kino Metropol: 3 drame in koncert skupine Los Hermanos muy simpaticos – brezplačne vstopnice


kinoV mesecu novembru si boste v kinu Metropol lahko ogledali kar tri drame, pri čemer je ena malce bolj komično obarvana. Tokrat lahko izbirate med naslednjimi filmi: Preusmerjeni…, Drevo in Ženska, ki si je otrla solze. V petek, 7. 11. 2014, se lahko s prijatelji podružite na koncertu skupine Los Hermanos muy simpaticos, ki bo tokrat v svoj repertoar vključila najpopularnejšo slovensko glasbo.

Preusmerjeni… (Redirected)

preusmerjeniLeto: 2014

Režija: Emilis Velyvis

Igrajo: Vinnie Jones, Scot Williams, Gil Darnell, Oliver Jackson

Preusmerjeni… je nora kriminalna akcijsko-dramatično-srhljiva komedija s pridihom značilne vzhodnoevropske eksotike. Štirje prijatelji – John, Ben, Tim in Michael – se prvič v življenju preizkusijo v vlogi roparjev in se nato po naključju znajdejo v Vzhodni Evropi bogu za hrbtom. Na poti domov imajo opravka s prostitutkami, tihotapci, pokvarjenimi policaji, cenenim pivom in bolno fantazijo. Da bi si rešili riti, morajo premagati kulturni šok, ob tem pa na novo odkrijejo svoje prijateljstvo.

Na sporedu:

sob, 1. nov ob 18:00
sob, 1. nov ob 20:00
ned, 2. nov ob 19:00
pon, 3. nov ob 19:00
tor, 4. nov ob 19:00

Več o filmu...

Drevo

drevo_filmLeto: 2014

Režija: Sonja Prosenc

Igrajo: Katarina Stegnar, Jernej Kogovšek, Lukas Matija Rosas Uršič, Saša Pavlin Stosić,           Suad Fazli, Osmani Valdet

Na svečani premieri v sredo, 5. novembra, ob 19:00, bodo prisotni režiserka Sonja Prosenc, direktor fotografije Mitja Ličen, producent Rok Sečen, igralec Jernej Kogovšek in morda še kdo. Po projekciji se bo z njimi pogovarjal Matic Majcen.

Na sporedu:

sre, 5. nov ob 19:00
čet, 6. nov ob 19:00
sob, 8. nov ob 18:00
sob, 8. nov ob 20:00
ned, 9. nov ob 19:00

Več o filmu…

Ženska, ki si je otrla solze (Жената која ги избриша своите солзи)

Zenata-sto-si-gi-izbrisala-solziteLeto: 2012

Režija: Teona Strugar Mitevski

Igrajo: Victorija Abril, Labina Mitevska, Jean-Marie Galey, Arben Bajraktaraj

Ženska, ki si je otrla solze je zgodba o izgubi, krivdi in preživetju, ki na nepričakovan način preplete življenji dveh žensk z različnih koncev sveta. V filmu makedonske režiserke Teone Strugar Mitevske (Sem iz Titovega Velesa) glavno vlogo odigra nekdanja Almodóvarjeva muza Victoria Abril.

Na sporedu:
sre, 12. nov ob 19:00
čet, 13. nov ob 19:00
pet, 14. nov ob 18:00
pet, 14. nov ob 20:00
sob, 15. nov ob 18:00
sob, 15. nov ob 20:00
ned, 16. nov ob 19:00

Več o filmu…

Los Hermanos muy simpaticos

pet, 7. nov ob 21:00

imagesSkupina Los Hermanos muy simpaticos (zelo simpatični bratje) se po večletnem premoru, po plošči Clasico y animatico (Kuhna, 2002) na kateri so zbrane njihove priredbe glasbenih tem iz sveta animiranih filmov in klasične glasbe, vrača v razširjeni zasedbi. To niti ne preseneča, saj se tokrat spopadajo s tehnično zelo zahtevnim, izrazno bogatim in čustveno nabitim gradivom – slovensko najpopularnejšo glasbo. Za kakovostno izvedbo del eminentnih avtorjev in izvajalcev (npr. Pop design, Stane Vidmar, Miran Rudan, Helena Blagne, Werner…) je potreben čvrsto uigran zbir glasbi predanih umetnikov: Koncert za kozarce in robce – Los Hermanos muy simpaticos: Popular y emocional!

Zasedba:

Branko Završan – glas
Boštjan Gombač – klarinet / piščali / trobenta
Uroš Rakovec – kitara
Blaž Celarec – Bobni / tolkala / klarinet
Žiga Golob – bas

Vstopnice so naprodaj v Mestni kavarni Metropol.

V sodelovanju s Hišo kulture.

Kristina Strašek

S CELJE.INFO NA PREDSTAVE KINA METROPOL BREZPLAČNO
Celje.info omogoča članom Polovička.si promocijske brezplačne oglede izbranih filmskih predstav. Za večino filmov v kinu Metropol bomo podelili po 8 brezplačnih vsopnic.
Tokrat imamo na voljo po 8 brezplačnih vstopnic za filme:  Drevo (5. 11. do 9.11.), Ženska, ki si je otrla solze (12.6. – 16.6.) Naročite jih tukaj:
polsi-kino-metropol