Vabimo v kino Metropol: 4 drame in 2 komediji – brezplačne vstopnice


FotoFlexer_PhotoSredina oktobra in Mestni kino Metropol je že pripravljen z novo dozo filmskih uspešnic. Tokrat se bodo na platnu v večini odvijale drame, manjkale pa ne bodo tudi romantične komedije in komične drame. Seznam v drugi polovici meseca oktobra tako zajema filme kot so Žurerka, Borgman, Beli bog,  Bojevnika, Hotel in Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil.

 

Žurerka

Party girl

partygirlZvrst: komična drama

Režija: Marie Amachoukeli, Claire Burger in Samuel Theis

Igrajo: Angelique Litzenburger, Joseph Bour, Mario Theis

Leto: 2014

 

Zlata kamera za najboljši prvenec je na letošnjem canneskem filmskem festivalu šla v roke filmu Žurerka (»Party Girl«), zgodbi o nemirnih nogah postarane barske pevke, ki se ne more prilagoditi družinskemu življenju.

Na sporedu:
pet, 17. okt ob 18:00

Več o filmu… 

Borgman

Borgman

borgmanZvrst: drama

Režija: Alex van Warmerdam

Igrajo: Jan Bijvoet, Hadewych Minis, Jeroen Perceval

Leto: 2013

 

 

 

 

Razkroj idilične nizozemske predmestne družine v komičnem, hanekejevskem trilerju slikarja in režiserja Alexa van Warmerdama.

Na sporedu:

pet, 17. okt ob 20:00

Več o filmu…

Beli bog

Fehér isten

belibogZvrst: drama

Režija: Kornel Mundruczo

Igrajo: Zsofia Psotta, Sandor Zsoter, Lili Horvath

Leto: 2014

 

Nova mestna uredba daje prednost rodovniškim psom, postavlja pa hud davek mešančkom. Lastniki v velikem številu zavračajo svoje pse in zavetišča kmalu postanejo prenatrpana. 13-letna Lili se obupno bori za zaščito svojega ljubljenčka Hagena, saj njen oče brezbrižno vrže psa na ulico. Hagen in njegova lepa lastnica se ves čas iščeta, dokler Lili izgubi vso vero. Hagen spozna, da vsak človek pač ni najboljši pasji prijatelj. Pridruži se tolpi potepuških psov, vendar ga kmalu ujamejo in pošljejo v ječo. Z malo upanja pa psi izkoristijo priložnost za pobeg in upor proti človeštvu. Njihovo maščevanje bo neusmiljeno. Lili je edina, ki lahko ustavi to nepričakovano vojno med človekom in psom.

Na sporedu:

sob, 18. okt ob 18:00

Več o filmu…

Bojevnika

Les combattants

bojevnikaZvrst: romantična komedija

Režija: Thomas Cailley

Igrajo: Adele Haenel, Kevin Azais, Antoine Laurent

Leto: 2014

 

Arnaud načrtuje poletni čas izkoristiti na jugu Francije kar se da najlepše, v krogu družine in prijateljev. Dokler nepričakovano ne sreča Madeleine, mišične adrenalinske zasvojenke. Brezskrbno, a živčno dekle je namreč prepričano, da so svetu šteti dnevi. Arnaud ne pričakuje ničesar, Madeleine se pripravlja na najhujše. Arnaud jemlje stvari za samoumevne in spontane, Madeleine pa se bori, teče, plava,… skratka išče mejo fizične vzdržlivosti. Pridruži se taboru usposabljanja, kjer se bo pripravila na apokalipso. Kako daleč bo Arnaud šel z njo? To je ljubezenska zgodba. Ali pa zgodba o preživetju. Ali pa oboje.

Na sporedu:

ned, 19. okt ob 19:00

Več o filmu…

Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

 

DerHundertjaehrige_SBgr1-300x169Zvrst: komedija

Režija: Felix Herngren

Igrajo: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg, Alan Ford

Leto 2013

 

Zgodba o Allanu Karlssonu, ki po dolgem in razgibanem življenju konča v domu za ostarele. Prepričan je, da je to zadnja postaja njegovega popotovanja. Ker pa je še vedno izjemnega zdravja, dnevi postajajo dolgočasni. Bliža se praznovanje njegovega stotega rojstnega dneva, vendar Allana ne bo med udeleženci, saj naposled ubeži vse bolj nezanimivemu vsakdanu.

Na sporedu:

pon, 20. okt ob 19:00
tor, 21. okt ob 19:00
pet, 24. okt ob 20:00
sob, 25. okt ob 18:00
ned, 26. okt ob 20:00

Več o filmu…

Hotel

Hotell

69338_origZvrst: drama

Režija: Lisa Langseth

Igrajo: Alicia Vikander, David Dencik, Anna Bjelkerud, Mira Eklund, Henrik Norlén, Simon J. Berger

Leto: 2013

 

Lisa Langseth, ki se je s prvencem Vse tiste lepe stvari uveljavila kot ena najobetavnejših skandinavskih režiserk, ponovno združuje moči z vzhajajočo zvezdo Alicio Vikander (Kraljevska afera, Ana Karenina) ter ustvari anarhistično in igrivo psihološko dramo, ki zastavlja vprašanje: Ali lahko, da bi bili bolj srečni, preprosto spremenimo svojo identiteto?

Na sporedu:

sre, 22. okt ob 19:00
čet, 23. okt ob 19:00
pet, 24. okt ob 18:00
sob, 25. okt ob 20:00
ned, 26. okt ob 18:00

K. S.
S CELJE.INFO NA PREDSTAVE KINA METROPOL BREZPLAČNO
Celje.info omogoča članom Polovička.si promocijske brezplačne oglede izbranih filmskih predstav. Za večino filmov v kinu Metropol bomo podelili po 8 brezplačnih vsopnic.
Tokrat imamo na voljo po 8 brezplačnih vstopnic za filme:  Gemma Bovery (16.10.), Žurerka (17. 10.), Borgman (17. 10.), Beli bog (18. 10.), Bojevnika (19. 10.), Hotel (22. do 26. 10.), Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil (20. 10. do 26. 10.). Naročite jih tukaj:
polsi-kino-metropol