Večer poezije, jazza in vina v lapidariju (foto, video)


Celjsko literarno društvo je četrtkov večer v zavetju lapidarija Pokrajinskega muzeja Celje poetično obarvalo. Potekal je namreč Večer poezije, jazza in vina, kjer so celjski ljubiteljski literarni ustvarjalci brali svojo prozo in poezijo.

V prvem sklopu večera so se tako predstavili Ljudmila Conradi, Blaž Šafarič, Nuša Ilovar in Natali Išel, kateri so  branjem svoje poezije obiskovalcem približali bogate retorične figure ter merno uporabo rime.

Sledil je prozni del večera, kjer so odlomke iz svojih del brali Bojan Ekselenski, Jelka Škrobar, Justina Strašek in Sabina Majcen.

V tretjem sklopu večera se je lapidarij zopet odel v besede poezije, ki so jo brali Zvonko Perlič, Barbara Jelen, Virginija Mehle Majerlič, Milena Šimunič in Ana Marija Justin.

Medgeneracijsko literarno-glasbeni večer so še dodatno popestrili mladi glasbeniki iz skupine Freelight, ki so z izvajanjem jazz glasbe brani prozi in poeziji vdahnili dodatno življenje. Zasedbo sicer sestavljajo Peter Firšt (trobenta, Anže averšnik (saksofon in klarinet), Filip Brezovšek (klavir), Jaka Krušič (bas) in Ernest Kramar (bobni). Program sta ves čas povezovala Lana Skok in Kristian Koželj, ki sta vsakemu delu poezije in proze dodala življenjsko zgodbo.

S tem pa srečanje še zdaleč ni bilo končano, saj je uradnemu delu večera sledilo tudi druženje ob refošku. Več si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=420]

F/T/V: Tina Ožvald