Zaključena peta izvedba festivala Izrekanja


Na drugo avgustovsko soboto se je s koncertom Tomaža Hostnika zaključil 5. festival Izrekanja. V svoji peti preobleki je festival ostal zvest svojemu osnovnemu poslanstvu – na oder v lapidariju prinašati vrhunsko poezijo in v njenem objemu prepletati perspektivne in vrhunske, domače in tuje avtorje ter izvajalce.

Uvodni večer, 11. avgusta, se je zgodil v lapidariju ob Osrednji knjižnici Celje, preostala dva pa zaradi spremenljivega vremena na pokriti terasi Kavarne Miško Knjižko.

“Premik na zgodnejši termin v poletju, za katerega smo se odločili po lanskem festivalu, se je izkazal za odlično potezo. Zabeležili smo rekordni obisk, saj smo v treh dneh festivala našteli okrog 500 obiskovalcev. Pozitivno presenečeni in neskončno hvaležni smo tudi ob osupljivi medijski podpori, ki je spremljala letošnjo različico festivala,” je zapisal Kristian Koželj, umetniški vodja festivala Izrekanja.

Festival je sicer letos doživel svoj odmev tudi na enem najuglednejših portalov za literaturo, KUD Poiesis, kjer je pesnik in urednik Peter Semolič vse dni festivala pospremil z objavo poezije, kritičnih refleksij in intervjujev z nastopajočimi.

Foto: LR Photography