Večer v atriju Doma sv. Jožef s šansonjerko Jano Kvas (foto, video)


Jana Kvas
Jana Kvas
Jana Kvas z glasbenimi prijatelji
Jana Kvas z glasbenimi prijatelji

Jana Kvas je celjska pevka, ki je znana predvsem po svoji ljubezni do francoskih šansonov. V njenem repertoarju se tako pogosto znajdejo pesmi Edith Piaf in drugih znamenitih francoskih šansonjerjev. Kljub temu, da je izredno nadarjena učiteljica najbolj prepoznavna po svojih šansonih, pa se odlično znajde tudi v drugih žanrih. Izvaja namreč veliko pesmi, ki jih je napisala ali prevedla prav ona.

V tem procesu ustvari globoka besedila in spevno melodijo, ki se dotakne vsakega poslušalca, odzivi občinstva na karizmatično kantavtorico pa so vedno pozitivni. Kako ne bi bili, saj Jana Kvas vsakogar prepriča s strastjo in ljubeznijo, ki jo vloži v vsako posamezno pesem.

Svoj izjemen glasbeni repertoar je kantavtorica predstavila tudi vsem, ki so v soboto zvečer zašli v atrij Doma sv. Jožef, kjer je Jana Kvas nastopila s kitaristom Srečkom Mahnetom, harmonikarjem Matjažem Krušičem, bas kitaristom Branetom Drevenškom in vokalistom Tilnom Naraksem. Besedila večine pesmi so nastala izpod peresa Jane Kvas (Dediščina po očetu, Alma K., Veronikin most, V roke dajte mi kitaro, Generacija …), preostale pa je enostavno prevedla v slovenščino (Himna ljubezni, Mrtvo listje, Vino in kitare …).

Zaradi pestrega repertoarja in Janine karizmatočnosti torej ne preseneča, sa je bil atrij Doma sv. Jožefa popolnoma zapolnjen. Koncert lahko v spodnji fotogaleriji in video posnetku podoživite tudi sami.

[simpleviewer width=100% height=700 id=632]

F/T/V: Tina Ožvald

vocal-bk-klik