Večer v atriju: Nina Strnad in Jaka Kopač (foto, video)


Jaka Kopač
Jaka Kopač

Dom svetega Jožefa je v nedeljo zvečer v svoje zavetje zopet privabil številne obiskovalce. Potekal je namreč koncert v okviru Večerov v atriju, kjer sta se s svojo glasbo predstavila Nina Strnad in Jaka Kopač, imeni, ki se vedno vztrajneje povzpenjata po slovenski in tuji glasbeni sceni.

Ob tej priložnosti ju je pozdravil tudi duhovnik Jože Planinšek, ki se je razveselil ob dejstvu, da se oba vedno znova rada vračata v Dom svetega Jožefa in obiskovalce dopolnjujeta s kvalitetno glasbo. Za piko na i pa nista nastopila sama, saj sta se jima na odru pridružila še klaviaturist Ivo Umek in violinistka Meta Kočevar.

Nina Strnad je sicer mlada slovenska pevka iz Ljubljane. Končala je Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani, oddelek za jazz in zabavno glasbo. Kasneje se je šolala na prestižni ameriški fakulteti New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku. V preteklosti se je preizkusila v petju mnogih glasbenih zvrsti, sedaj pa je prepoznavna kot ena najbolj obetavnih slovenskih jazz vokalistk.

Nina Strnad
Nina Strnad

Ravno zato ne preseneča, da poslovno in zasebno tako dobro sodeluje z Jako Kopačem, ki velja za enega najboljših slovenskih jazz saksofonistov, vedno bolj prepoznaven pa postaja tudi v tujini. Na priznani Sibeliusovi akademiji v Helsinkih je končal študij iz jatt saksofona, že v času šolanja pa je izdal svoj prvenec z naslovom Almost There, na katerem je predstavil svoje kompozicije.

Večer v atriju
Večer v atriju

Tako sploh ne gre drugače, kot da ju spremljata dve uveljavljeni imeni na slovenski glasbeni sceni. Ivo Umek je namreč nekdanji direktor Založbe kaset in plošč RTV Slovenija, ki pa je bil tudi član instrumentalist ansambla Bele vrane, še vedno pa igra pri ansamblu Šok in Celjskem dixieland. Meta Kočevar je mlada in obetavna Celjanka, ki je leta 2006 začela obiskovati glasbeno šolo “Risto Savin” Žalec. Ob zaključku glasbenega šolanja v Žalcu je prejela tudi posebno nagrado, zlato noto.

Nadarjen glasbeni kvartet je obiskovalce atrija Doma sv. Jožefa razvajal z nežnimi melodijami, ki so bile bodisi zimzelene, bodisi odete v jazz preobleko. Nastopajoči so se z glasbo poklonili tudi pred kratkim preminulemu Ninu Robiču in samo zanj zaigrali skladbo Zemlja pleše. Kljub nizkim temperaturam je obiskovalce in nastopajoče izvrstno ogrela glasba, druženje pa se je tudi po koncertu nadaljevalo še dolgo v noč.

Vabljeni k ogledu fotogalerije in video posnetka z glasbenega dogajanja.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=655]

F/T/V: Tina Ožvald

Kino Metropol: Tokrat imamo na voljo po 8 brezplačnih vstopnic za filma Dva obraza Januarja in Dva dneva, ena noč. Naročite jih tukaj:
polsi-kino-metropol