XXII. Novačanova gledališka srečanja: Gospa poslančeva (foto, video)


Gospa poslančeva je komedija, polna spletk in zapletov
Gospa poslančeva je komedija, polna spletk in zapletov

KUD “Zarja” Trnovlje-Celje nadaljuje z letošnjimi XXII. Novačanovimi gledališkimi srečanji. Slovesno so začeli v petek, 17. oktobra s predstavo Zadnja tekma, nadaljevali pa so en teden kasneje s satiro Gospod poslanec (Udar po kurje). V petek zvečer soorganizatorji obiskovalce razvajali s komedijo Gospa poslančeva v izvedbi Gledališkega društva Radeče.

“To, da je politika kurba, je znak izrazite politične nekulture.”

Gospa poslančeva je predstava, ki sicer govori o politiki, poslancih, ministrih in parlamentu, vendar je mnogo več kot le “politična komedija”. Morda je bolj komedija o nravi, o izkrivljenih značajih in človeški naravi, ki jo zna hitro zlomiti ambicioznost, kakor kakršne druge dramske ali komične junake zlomijo skopost, ljubosumje, lažnivost in podobne karakteristike. Predstava prav tako raziskuje tanke in pogosto zabrisane meje med legalnim in malo manj legalnim, med zdravo tekmovalnostjo in popolno obsedenostjo ter meje zdrave človeškosti nasploh. V ljubezni, vojni in politiki je v zgodbi Gospa poslančeva dovoljeno prav vse.

Komedija Gospa poslančeva
Komedija Gospa poslančeva
Irena Bervar Suzić je prejela naziv igralke večera.
Irena Bervar Suzić je prejela naziv igralke večera.

Živa Breskvar Piškur kot žena poslanca Andreja Piškurja namreč postane žrtev lastne ambicioznosti in požrešnosti, saj je za ceno naziva “Gospa poslančeva” pripravljena plačati visoko ceno, ki zajema tudi življenja drugih ljudi. V tej igri prevar in spletk tako Gospa poslančeva na kocko postavi svojo družino in celo svojo zdravo pamet. Za odlično odigrano vlogo Žive Breskvar Piškur je igralka Irena Bervar Suzić prejela tudi nagrado za najboljšo igralko večera.

Novačanova gledališka srečanja pa še zdaleč niso končana. V petek vam bo KUD “Zarja” Trnovlje-Celje postregel s komedijo Niti tat ne more pošteno krasti, en teden kasnej pa se bo na Novačanovih gledaliških srečanjih predstavila gledališka skupina KD “BRCE” s predstavo Češpe na figi (Južić in Juća). Ne zamudite niti zaključka letošnjih Novačanovih gledaliških srečanj, ki bo potekal  v soboto, 22. novembra, kjer vam bodo igralca KUD-a “Zarja” Trnovlje-Celje postregli s predstavo Triko.

Do takrat pa lahko uživate ob utrinkih komedije Gospa poslančeva, katero smo ovekovečili s fotogalerijo in video posnetkom.


[simpleviewer width=100% height=700 id=705]

F/T/V: Tina Ožvald

CELJE.INFO PONUJA BREZPLAČNE VSTOPNICE ZA POSAMIČNE PREDSTAVE NOVAČANOVIH GLEDALIŠKIH SREČANJ

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si članom brezplačno (za cekine) omogočamo naročilo vstopnic za posamezne predstave Novačanovih gledaliških srečanj

Brezplačne vstopnice za posamične predstave naročite tukaj:

polsi-novacanova-posamicne-klik