V plesnem vrtincu Celje 2017: Z območnega srečanja skupin sodobnega plesa (foto, video)


Sinoči se je v Celjskem domu odvila že tradicionalna območna revija skupin sodobnega plesa Mestne občine Celje ter občin Dobrna, Štore in Vojnik. V večeru so se v dveh sklopih predstavili mladi plesalci KUD Abomo, Glasbene šole Celje, Harlekin – društva za umetnost plesa, Hiše umetnosti Celje, Plesnega foruma Celje in KUD Igen. Srečanje je spremljala selektorica Mojca Kasjak. 

Tudi letošnje srečanje, ki je potekalo pod okriljem JSKD OI Celje, je zagotovo odsev stanja vse bolj popularnega sodobnega plesa, ki plesalce in skupine nagovarja ter spodbuja k iskanju plesnih prvin in plesnega izražanja. Obenem pa z odra ponuja vpogled v sodobno plesno sceno.

v_plesnem_vrtincu_celje_2

Tovrstna srečanja pa so seveda namenjena tudi pogovoru med mentorji skupin in selektorjem, ki sledi po predstavitvah.

Vabljeni k ogledu video posnetka s prireditve, v katerega smo zajeli nekaj plesnih nastopov.

 

V galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke s prvega sklopa srečanja.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”516″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]tecaj-samoob-klik