Za ljubitelje baroka in klasike: Vabimo na koncerte Rokovega poletja – ponujamo brezplačne vstopnice


Letos se začenja že sedma sezona cikla koncertov Rokovega poletja v organizaciji Knjižnice in Muzeja baroka Šmarje pri Jelšah.

Koncertom, ki so v glavnem klasične narave in se odvijajo v prekrasni baročni cerkvi sv. Roka nad Šmarjem pri Jelšah, se bosta letos pridružila dva džezovsko obarvana in bosta umeščena v prijeten atrij Muzeja baroka.

zakonjsek-krtRokovo poletje 2018 bosta s prepletom najbolj poznanih odlomkov opernih del, slovenskih samospevov in Marijinih pesmi začela zakonca Zakonjšek Krt.

Prvakinjo mariborske Opere in baleta, sopranistko Andrejo Zakonjšek Krt bo z orglami spremljal njen soprog Primož Krt, občinstvu pa se obeta tudi ambientalno poseben večer, saj bo koncert potekal s pevskega kora.

klarinet_jurij-hladnik-533x800Že 6. julija bo v cerkvi sv. Roka koncert godalnega kvarteta Accademia projekt s klarinetistom Jurijem Hladnikom. Jurij Hladnik je od l. 1999 zaposlen  kot solo klarinetist v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, že 15 let pa vodi tudi šentjurski pihalni orkester.

csm_lela_kaplowitz_trio_foto_jure_matoz_cc0d86895cZadnji koncert v prvem delu Rokovega poletja 2018 bo v atriju Muzeja baroka, in sicer 12. julija. Ob Marku Korošcu na kontrabasu in Stanetu Hebarju na kitari bo zapela cenjena hrvaška džezistka Lela Kaplowitz, vajena tudi velikih svetovnih odrov od New Yorka do evropskih prestolnic, ki ob vokalu glasbi narekuje tudi ritem, in to kar s plesom.

17. avgusta, dan po zaključku letošnjega romarskega praznika, bomo prav tako v muzejskem atriju začeli drugi del Rokovega poletja 2018. Koncert »Mlade oči« bo zelo lokalno obarvan, saj bo nastopila mlada obetavna slatinska pevka Špela Došler, ob klavirski spremljavi svojega očeta Edija Došlerja, s kitaro pa se jima bo pridružil Šmarčan Luka Turk. Občinstvo bo slišalo preplet džezovske sentimentalnosti in vedno všečnih slovenskih popevk.

claritet-1Zadnja dva koncerta bosta ponovno v cerkvi sv. Roka. 23. avgusta bo nastopil kvartet klarinetov Claritet, v katerem igrajo profesorja klarineta v glasbeni šoli Slovenj Gradec in študenta klarineta. Izvajajo glasbo različnih obdobij in žanrov, za Rokovo poletje 2018 pa pripravljajo še posebej zanimiv program.

accademia-kvartetZaključni koncert letošnjega Rokovega poletja bo pripadel Zagrebškemu komornemu orkestru, ki je v cerkvi sv. Roka nastopil že pred dvema letoma. S solisti bo izvedel štiri najznamenitejše koncerte enega največjih baročnih skladateljev Antonia Vivaldija. Štirje letni časi so najuspešnejša in največkrat poslušana programska glasba v celotni glasbeni zgodovini, zato ni dvoma, da ne bi navdušili tudi ljubiteljev Rokovih poletij v Šmarju pri Jelšah. Pri tem koncertu bodo solisti mladi tuji violinisti, udeleženci mednarodnega tekmovanja Oskar Rieding, ki ga od vsega začetka podpira tudi Muzej baroka. Koncert bo 15. septembra.

rokovo-poletje-2018

 S CELJE.INFO NA KONCERTE V SKLOPU ROKOVEGA POLETJA 2018 BREZPLAČNO

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si ponujamo po 6 brezplačnih vstopnic za posamezen koncert v sklopu Rokovega poletja 2018.

Brezplačne vstopnice naročite tukaj:

rokovo-poletje-2018-klik