Zaključek Novačanovih gledaliških srečanj 2015: Slavila zadnja tekmovalna predstava Aulularija (foto, video)


Dramska družina Slovenskega katoliškega prosvetnega društva
Dramska družina Slovenskega katoliškega prosvetnega društva “”F. B. Sedej”” Števerjan – Aulularija

XXIII. Novačanova gledališka srečanja so ta konec tedna prišla do sklepnega dejanja.

V petek je dramska družina Slovenskega katoliškega prosvetnega društva “”F. B. Sedej”” Števerjan na gledališki oder gledališča Zarja Celje popeljala zadnjo tekmovalno predstavo Aulularija, v soboto pa so se Novačanova gledališka srečanja tudi uradno končala s spremljevalno predstavo Prekletstvo zelenih štumfov v izvedbi gledališča Zarja Celje.

Kaj bi se zgodilo, če bi se kar čez noč spremenili iz siromaka v bogataša? Bi nas bogastvo osrečilo? Bi z njim uresničili vse naše skrite sanje? Ali bi bili v strahi, da bi ljudje izvedeli za naše bogastvo in se zato pretvarjali, da smo še večji siromaki? Bomo našli varen kotiček, kjer bi lahko skrili naš zaklad pred očmi poželjivih sosedov? Koliko skrbi, koliko trpljenja, koliko nezaupljivosti in sumničavosti lahko prinaša bogastvo!

O tem nam v Aululariji pripoveduje tudi Tit Makcij Plavt. Minilo je približno 2200 let, kar je bilo delo napisano, a je še vedno prav tako sodobno, kot je bilo za časa Rimljanov in se prav tako tudi danes lahko smejemo osebam, ki jim je Plavt s svojo stvariteljsko silo vdihnil življenje.

DSCN0134 (Kopiraj)

Nagrado za igralko večera je <a href=
online casino prejela Sanja Vogrič za vlogo družinskega Lara” src=”http://www.celje.info/wp-content/uploads/2015/11/dscn0117-kopiraj-300×225.jpg” width=”300″ height=”225″ /> Nagrado za igralko večera je prejela Sanja Vogrič za vlogo družinskega Lara

Dramska družina Slovenskega katoliškega prosvetnega društva “”F. B. Sedej”” Števerjan pa je pod režisersko taktirko Franka Žerjala vdihnila življenje tako stari predstavi, kot je Aulularija, ki so jo odlično uprizorili in aktualizirali na območju Balkana.

Ravno zato ne preseneča, da gre za gledališče, ki je oplemeniteno s številnimi nagradami, med drugim tudi s posebnim priznanjem z letošnjih Linhartovih srečanj.

Nagrado za igralko večera je prejela Sanja Vogrič za vlogo družinskega Lara, ki je s svojo odrsko prezenco najbolj prepričala strokovno komisijo, to pa ni bila edina nagrada, ki so jo Števerjanci odnesli z letošnjih Novačanovih gledaliških srečanj.

 

DSCN0184 (Kopiraj)V soboto zvečer so Novačanova gledališka srečanja 2015 za letošnje leto zapustila Knežje mesto, za slovo pa je občinstvo impresioniral podmladek KUD “Zarja” Trnovlje – Celje z mladinsko predstavo Prekletstvo zelenih štumfov. Na domačem terenu je nagrado za igralko večera prejela Eva Hvalec za vlogo Wilburge.

NAJBOLJŠI PO IZBORU OBČINSTVA

Po tem je sledila še razglasitev najboljše predstave po izboru občinstva letošnjih Novačanovih gledaliških srečanj. Med veliko konkurenco kvalitetnih gledaliških predstav, ki so se v minulih dveh mesecih predstavile na odru KUD “Zarja” Trnovlje – Celje, je občinstvo najbolj navdušila zadnja tekmovalna predstava Aulularija.

Dramski družini SKPD F. B. Sedej pod pokroviteljstvom ZSKP – Gorica je nagrado podelil Matjaž Šmalc, samostojni strokovni svetovalec za gledališko dejavnost, ki je ob tej priložnosti izrazil tudi zadovoljstvo ob ljubiteljski gledališki aktivnosti na Slovenskem in v KUD “Zarja” Trnovlje – Celje.

Aulularija je najbolj prepričala občinstvo Novačanovih gledaliških srečanj 2015.
Aulularija je najbolj prepričala občinstvo Novačanovih gledaliških srečanj 2015.

Ob tako dobro izbranem programu lahko torej samo čakamo na naslednja Novačanova gledališka srečanja, do takrat pa vas Gledališče Zarja Celje vabi na številne druge predstave, ki so jih za vas pripravili v svojem repertoarju.

O Novačanovih gledaliških srečanjih smo spregovorili tudi z Urošem Rošerjem, predsednikom KUD “Zarja”, prav tako pa smo pred objektiv povabili še predstavnico dramske družine SKPD F. B. Sedej, ki je izrazila izjemno zadovoljstvo ob prejetju nagrade. Vabljeni k ogledu!

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=903]

Tina Ožvald

S CELJE.INFO NA STAND UP MATJAŽA JAVŠNIKA 43 % CENEJE

Kot je že praksa, našim članom in obiskovalcem na strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si ponujamo 10 pol cenejših vstopnic za komedijo.

43 % cenejše vstopnice za Striptiz naročite tukaj (klik!)