Znani nagrajenci poletnega dela likovne kolonije “Štirje letni časi”


Minulo soboto se je z odprtjem razstave slikarskih del zaključil poletni del II. celoletne likovne kolonije ˝Štirje letni časi˝ in XXII. poletnega slikarskega EX-TEMPORA 2020.

Na odprtju razstave so podelili tudi nagrade najbolj izstopajočim umetnikom tokratne likovne kolonije.

Razstava bo na ogled do ponedeljka, 31. avgusta 2020

V parku Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje so minulo soboto odrli razstavo slikarskih del, ki so nastala v sklopu II. celoletne likovne kolonije ˝Štirje letni časi˝ in XXII. poletnega slikarskega EX-TEMPORA 2020, ki so ju organizirali Zveza kulturnih društev Celje, Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje ter JSKD OI Celje, pod mentorskim vodstvom slikarja in likovnega pedagoga Tomaža Milača.

Poletne kolonija je potekala v parku Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. Slikarji so slikali poletno krajino šolskega parka in postavljene cvetlične aranžmaje, kjer jim je bil, kot mentor v strokovno pomoč likovni pedagog in slikar Tomaža Milača iz  Celja, ki je opravil tudi strokovni izbor, zbral najboljše in podal pisno mnenje.

Na razstavi je v izboru s svojimi deli sodelovalo 19 slikarjev od blizu in daleč, ki so se potegovali za  prva tri mesta (1. mesto: odkupna nagrada, 2. in 3. mesto: praktična nagrada) ter častno omembo,  tudi s praktično nagrado.

Slikarji so ustvarjali v izjemno lepo urejenem parku Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, ki se bohoti na zahodnem delu mesta in v vsakem letnem času ponuja obiskovalcem svoje čare, za kar skrbijo skrbne roke dijakov in študentov te šole in njihovih mentorjev, profesorjev in strokovnjakov floristike in vrtnarstva, od katerih so bili tudi tokrat v pomoč: Nada Natek, Mojca Sodin, Romana in Emil Špes ter Danica Korošec . Slikarji pa so svoja dela dokončali tudi v domačih ateljejih.

Nagrajenci kolonije:
  • 1. MESTO z odkupno nagrado: Viktorija NENDL, Celje: ˝V dežju˝
  • 2. MESTO s praktično nagrado: Cvetka PLUT, Celje: ˝Deževen dan v Celju˝
  • 3. MESTO s praktično nagrado: Ivan SKLEDAR, Črešnjevec, Slov. Bistrica: ˝Pot v gozd˝
  • ČASTNA OMEMBA s praktično nagrado: Branka DRAGOSAVAC, Dobje pri Planini: ˝Koloristično vzdušje˝

Na razstavi razstavljajo tudi:

Nevenka DEČMAN, Celje: ˝Zeleni raj˝, Milojka VIHTELIČ, Maribor: ˝Poletje ob Dravi˝, Kristina KOČAR, Gorica pri Slivnici: ˝Izgubljeni klobuk˝ , Damjan ŠKORC, Celje: ˝Par v kolorizmu˝, Milenka NAGELJ, Sp. Slivnica, Grosuplje: ˝Dišeča vrtnica˝, Vlado ČEPIN, Celje: ˝Poletje˝, Dijana PLAJH, Zg. Polskava: ˝Sončni vzhod v gozdu˝                        Alica JAVŠNIK, Celje: ˝Cerkev sv. Miklavža v poletju˝, Peter SVET, Škofja vas: ˝Marjetici˝, Fanika PEVEC, Šentjur: ˝Gremo na potep˝, Sabina MAJCEN, Škofja vas: ˝Veronika in Friderik˝, Stanka KODRNJA, Šentjur: ˝Raketica˝, Živka VIHTELIČ VODLAN, ˝Pogled v daljavo˝, Edita MULEJ, Leskovec, Pragersko: ˝Jezero˝ in Emilija TRONTELJ, Rog. Slatina: ˝Mak sredi polja˝.

foto: ZKD Celje