105 tekačev ob 105-letnici GCC


Na Gimnaziji Celje – Center so z današnjim rekreativno-družabnim dogodkom začeli s praznovanji ob 105. letnici šole, ki se bodo zaključila na prireditvi Naših 100 + 5.

gcc_tek_105_let_2017_tekVeč kot 100 udeležencev sobotnega Teka za 5-ko, sedanjih in nekdanjih dijakov, staršev in učiteljev Gimnazije Celje – Center, je uvedlo letošnjo izvedbo projekta Naših 100+…, ki ga v Društvu GCC že šesto leto zapored pripravljajo v čast secesijskemu vogalnemu poslopju na robu mestnega jedra, nekdanjemu celjskemu učiteljišču, današnji GCC. Gre za osrednji projekt društva alumnov, ki povezuje nekdanje dijake in učitelje šole, namen projekta pa ni le povezovanje številnih generacij, ki so v preteklem stoletju obiskovale enega izmed izobraževalnih programov šole, ampak tudi skrb za promocijo mesta in obujanja življenja v mestnem jedru.

Izjemno vzdušje in prijetno vreme ter pet kilometrov dolgi tek po Savinjskem nabrežju, ki se je zaključil na Špici, so tako uvedli letošnji Naših 100 + 5, ki se bo sklenil z velikim druženjem generacij v petek, 15. septembra, od 19. ure naprej na GCC, in pozabavi z obujanjem spominov na maturantske plese in ekskurzije, ki se bo začel ob 22.30 v Celjskem mladinskem centru.

sola-voznje-polsi-klik