20 let debate na GCC: šolska reprezentanca potuje v Vietnam

22. 06. 2017 13:24

Na Gimnaziji Celje – Center so na petkovem srečanju sedanjih in nekdanjih debaterjev predstavili zbornik ob 20. obletnici kluba in v zadnji teden priprav pospremili šolsko reprezentanco, ki konec meseca potuje v Vietnam

V petek, 16. 6., so na Gimnaziji Celje – Center (GCC) pripravili srečanje vseh sedanjih in nekdanjih članov Debatnega kluba, priložnost pa je bila prav posebna, saj v tem letu šolski klub in slovenska srednješolska debata praznujeta 20 let.

gcc-debata1Ob tej priložnosti so na šoli, ki se je slovenski mladinski debati pridružila že v samem začetku, izdali tudi jubilejni zbornik v katerem so zbrani vtisi številnih generacij debaterjev, njihovih mentorjev in povzetek obširne raziskovalne naloge na temo debate na GCC, ki je delo drugošolcev, debaterjev Špele Lužar in Mitja Suvajca.

Zbrane je s svojo prisotnostjo počastila tudi Bojana Skrt iz Zavoda ZIP, ena izmed začetnic srednješolske debate v Sloveniji, ki je skupaj s prvo mentorico, prof. Barbaro E. Hernavs, in sedanjima mentorjema prof. Valerijo Zorko in prof. Miho Gartnerjem, orisala bogat in plodovit razvoj mladinske debate na naših tleh.

Debatni klub GCC sicer sodi med najboljše klube naše države, njegovi člani pa dosegajo vidne rezultate na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih. GCC-jevci so bili člani kar enajstih državnih reprezentanc, ki so Slovenijo zastopale na svetovnih debatnih prvenstvih po vsem svetu.

gcc-debata2Zelo perspektivna je tudi generacija aktualnih debaterjev. Kar šest jih bo 25. 6. odpotovalo na svetovno tekmovanje Scholar’s Cup, ki bo do 2. 7. potekalo v vietnamski prestolnici Hanoi. V zadnjih dveh letih so debaterji z GCC pristopili tudi v mrežo šol, ki izvajajo program MUN (model Združenih narodov) in tudi tam dosegajo številne uspehe na nacionalnih in mednarodnih srečanjih.

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 3,590 seconds.