Bazen Golovec gostil Celjski pokal 2022 in Razvojni pokal Plavalne zveze Slovenije (foto)

12. 01. 2022 06:00

Minulo soboto je v celjskem bazenu Golovec, v organizaciji PK Neptun Celje, potekal Celjski pokal 2022, ki hkrati šteje za Razvojni pokal Plavalne zveze Slovenije. Udeležilo se ga je preko 300 plavalcev in plavalk iz 19 slovenskih in enega avstrijskega kluba.

Odlično so nastopali tudi domači plavalci iz PK Neptun Celje in Društva vodnih športov Posejdon Celje.

Drugo ekipo Neptuna so zastopali Vid Čujež, Julijan Pevec in Aljoša Vihernik. Medalje sta si v disciplini 100 m prsno priplavala Julijan Pevec, ki je osvojil 1. mesto ter Vid Čujež, ki je osvojil 3. mesto. Štafeta 4 x 50 m prosto je v postavi Danilo Obačkić, Vid Čujež, Aljoša Vihernik in Julijan Pevec osvojila 2. mesto.

Za tretjo ekipo Neptuna se je tokrat najbolj izkazal Miha Čujež. Osvojil je dve bronasti medalji na 50 m prosto in 200 m prsno.

Nastopila je tudi četrta ekipa trenerja Mateja Čretnika in del selekcije, ki jo vodi Ivan Perić. Tudi četrta ekipa je prikazala dobre nastope.

Uspešni tudi posejdonovci

Izkazali so se tudi plavalci celjskega Posejdona. Znova je blestela Ela Žagar, ki je zmagala v disciplini 200 m hrbtno z odličnim časom 2: 31,55, kar je tudi njen nov osebni rekord. Z nastopom je osvojila tudi prvo mesto na lestvici najboljših deklic v Slovenije. Tudi v ostalih disciplinah 100 m mešano in 100 m delfin je osvojila srebrno medaljo, na 50 m prosto pa je bila tretja – s časom 29,77 se je prvič spustila pod mejo 30 sekund.

Od mlajših deklic je presenetila Mia Štukelj s štirmi osebnimi rekordi. Odličen je bil predvsem rezultat na 50 kravl s katerim je prvič dosegla 150 točk po FINA točkovanju.

Prvič so na tekmovanju nastopili Ivana Pelengić (2013), Nika Pelengić (2015), Matevž Vaš (2014) in Nian Peperko Ivanuša. Nastope so oddelali brezhibno. Dekleta so nastopila tudi v štafeti (Mia Štukelj, Hana Vaš, Ivana Pelengić, Nika Pelengić), in osvojila 8. mesto.

Od fantov se je izkazal Aidan Ermenc z osebnimi rekordi v vseh svojih štirih nastopih. Najboljši je bil na 100 m prsno, kjer je zasedel 14. mesto. Miha Polutnik se je izboljšal v treh disciplinah in je prvič na tekmovanju odplaval 1500 m kravl. Tudi eno leto mlajši Maj Ramšak se je odločno spopadel z najdaljšo disciplino in zasedel 20. mesto. Fantovska štafeta v postavi Maj Ramšak, Aidan Ermenc, Maksim Luskar in Miha Polutnik je zasedla 10. mesto.

R. Č.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,329 seconds.