Celje so obiskali mladi Rusi


Celje so obiskali mladi iz ruskega mesta Šjolkovo. Delegacija je štela 17 ruskih dijakov in 3 spremljevalce. 

Od 18. do 25. avgusta je delegacija dijakov iz ruskega mesta Šjolkovo ponovno obiskala Celje.

Mestna občina Celje že vrsto let sodeluje in sklepa prijateljstva z mnogimi tujimi mesti. Med letoma 2016 in 2017 so se začeli vzpostavljati stiki z ruskim mestom Šjolkovo. Maja 2017 je delegacija Mestne občine Celje v spremstvu predstavnikov I. gimnazije v Celju in Gimnazije Celje Center obiskala Šjolkovo in s Šjolkovskim občinskim območjem podpisala sporazum o pobratenju.

Sporazum je predvsem osredotočen na krepitev sodelovanja med mestoma, izmenjavo informacij in razvoj gospodarskih odnosov. V ospredju so tudi izmenjave mladih, saj le-te mladim omogočajo spoznavanje kultur in navad obeh držav.

ruski-dijaki-celje2Delegacija 17 ruskih dijakov in 3 spremljevalcev si je v Celju ogledala Stari grad Celje, v Pokrajinskem muzeju razstavi Celeia – mesto pod mestom in Grofje Celjski, ter staro mestno jedro in bivanje v Sloveniji zaključila z ogledom Postojnske jame. Obisk so nadaljevali v Baški, kjer se dijaki med bivanjem v Celjskem domu udejstvujejo v različnih športnih in prostočasnih dejavnostih.

 

grobelnofest-polsi-klik