Celjski mladinski center odprl svoja vrata solidarnosti (foto, video)

12. 04. 2019 06:47

Pomlad prinaša nekaj svežega in odpira prostor za razpravo o solidarnosti, za katero se včasih skorajda zdi, da je v izumrtju. Vendar pa za solidarnost nikoli ni prepozno, sploh če spodbujamo dialog v tej smeri. K temu se je zavezal tudi zavod MOVIT, ki v namen širjenja solidarnosti prireja sklop dogodkov pod imenom Dajmo solidarnosti zagon. 

Med aprilom in majem se bo tako zvrstilo 12 regionalnih dogodkov po vsej Sloveniji, od katerih bo tudi 1 nacionalni sektorski dogodek in 1 nacionalni medsektorski dogodek.

dajmo-solidarnosti-zagon-23

Namen aktivnosti je odpreti prostor za naslavljanje tematike solidarnosti, jo postaviti na agendo ter jo tudi medijsko izpostaviti. Skupaj z mladimi in organizacijami želimo raziskati, kateri so koraki do bolj solidarne družbe, promovirati možnosti v okviru Evropske solidarnostne enote ter vzpostaviti medsektorsko sodelovanje na področju solidarnosti.

Celjski mladinski center gostil prvi dogodek v okviru projekta Dajmo solidarnosti zagon

Tako je v sredo, 4. aprila, Celjski mladinski center gostil prvi dogodek v okviru projekta Dajmo solidarnosti zagon. Ob tej priložnosti je v dopoldanskih urah potekala razprava o tem, kaj solidarnost pravzaprav je, kasneje pa so se lahko udeleženci tudi približali ob svojih izkušnjah s solidarnostjo. Delavnice pa ni spodbudila le razprave, saj so se lahko obiskovalci Celjskega mladinskega centra s solidarnostjo tudi podrobneje spoznavali z igranjem vlog in na koncu iskali potencialne rešitve, kako v družbi spodbuditi solidarnostno noto.

Več o samem dogodku nam je zaupala Maja Drobne iz zavoda MOVIT.

V spodnji fotogaleriji pa si lahko ogledate, kako so se udeleženci delavnice spoznavali s solidarnostjo.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
233 queries in 4,322 seconds.