Celjski plavalci uspešni na 35. Mednarodnem mitingu za Pokal mesta Celja. Pokal ostal doma

15. 11. 2021 08:15

Ta vikend se je v Celju odvijal 35. Mednarodni miting za Pokal mesta Celja. Na njem je nastopilo 302 plavalcev in plavalk iz 18 klubov Slovenije.

Nastopilo je tudi 19 plavalcev in plavalk DVŠ Posejdon ter štiri ekipe Plavalnega kluba Neptun Celje.

Posejdonovcem štiri medalje

Med fanti je zablestel Alen Luskar, ki je osvojil tri kolajne, in sicer v disciplini 100 m hrbtno, 50 m hrbtno in 800 m prosto. Luskar je dosegel tud najvišje število točk in izboljšal šest osebnih rekordov. Jan Kiker je osvojil bronasto kolajno v disciplini 50 m hrbtno. Presenetil je Miha Polutnik s kar 37 % izboljšavo v disciplini 200 m prosto. V finalnih tekmah so nastopili še: Jan Kiker, Aidan Ermenc, Tilen Grobelnik, Maksim Luskar, Nik Ocvirk, Matija Vaš ter Leon Etien Matko Marcius.

Jan Kiker, Alen Luskar in Ela Žagar

Med dekleti je bila najboljša Ela Žagar, ki je v vseh disciplinah plavala v finalu in zaplavala osem novih osebnih rekordov. Žagar se je v disciplinah 50 delfin, 50 prosto in 50 hrbtno zavihtela na 1. mesto v Sloveniji v kategoriji deklic, v disciplinah 100 delfin in 200 m mešano pa je trenutno druga. V finalu je plavala tudi Metka Velikonja. Na svojem prvem tekmovanju je odlično odplavala Ylljeta Hasani.

Naslednje tekmovanje za mlajše plavalce bo Miklavž v Ljubljani, za kadete, mladince in člane pa ž zimsko državno prvenstvo v kratkih bazenih.

PK Neptun zmagovalec mitinga v Celju

Plavalni klub Neptun Celje je na mitingu nastopil s kar štirimi ekipami. Plavalci prve ekipe so se na domačem mitingu odlično odrezali. Medalje so osvojili: Gašper Pevec, ki je osvojil 5 zlatih na 100 prsno med kadeti in absolutno, na 200 in 400 mešano in 200 prsno med kadeti, srebro na 200 prsno absolutno in bron na 200 mešano absolutno, Sebastijan Jug je osvojil 2 zlati na 100 in 200 prosto med kadeti in srebro na 50 prosto in 50 delfin med kadeti, Špela Oblak je osvojila zlato na 50 hrbtno in srebro na 100 in 200 hrbtno med mladinkami, Izabela Pakiž Rumpf je osvojila 3 srebrne na 100 mešano med kadetinjami in na 200 prsno med kadetinjami in absolutno. Bron je osvojila na 100 prsno med kadetinjami in absolutno in bron na 50 prsno med kadetinjami. Maks Jereb je osvojil srebro na 50 delfin med mladinci in absolutno. Z osebnimi rekordi so se redno v finala uvrščali Maja Špegelj, Laura Knez, Nik Kočevar in Nikola Milenović.

Drugo ekipo so zastopali Filip Bratina, Jakob Brodej, Vid Čujež, Maj Kotnik, Arne Kovačič, Jakob Lesjak, Julijan Pevec, Luka Štrukelj, Tim Vasle, Aljoša in Domen Vihernik, Tian Zupanič, Nika Alagič, Hanna Naya Hušić, Lea Marzidovšek, Tia Perc in Gaja Plevnik Ivanuša. Najbolj uspešni, ki so si priplavali medalje so: Jakob Lesjak, ki je bil 1. na 400 m prosto, 2. na 800 m in 1500 m prosto, Julijan Pevec, ki je bil 2. na 400 m mešano, Arne Kovačič, ki je osvojil 2. mesto na 50 m hrbtno in
Filip Bratina, ki je bil 3. na 200 m hrbtno.

Za tretjo ekipo so mastopali: Ažbe Blatnik, Miha Čujež, Teo Jezovšek Špiljar, Nejc Šetina, Jon Kočevar, Nik Perc, Danilo Obačkić, Lui Uplaznik Sunarić, Taja Pecelj, Iza Kalšnik. Plavalci so pokazali izjemno formo saj so spet močno izboljšali osebne rekorde.

Na tekmi pa so nastopili (nekateri na svoji prvi) tudi plavalci četrte ekipe Neptuna: Ema Čeh Mastikosa, Tian Gomzej, Lovro Kekec, Mark Kokol Svenšek, Jan Kroflič, Veronika Lesjak, Gea Lozer, Ante Jakša Marić, Kaja Mužar, Naj Plevnik Ivanuša, Tom Ravnak, Nik Rezar, Manca Rode, Jaša Skakič, Teja Štrukelj, Urh Videnšek in Vid Završnik.

Pod taktirko trenerjev Martina Karlina, Roberta Kekca, Francija Božička in Mateja Čretnika, so plavalci PK Neptun Celje v skupnem seštevku točk priplavali ekipno 1. mesto in s tem poskrbeli, da je Pokal mesta Celja ostal doma.

foto: DVŠ Posejdon in PK Neptun Celje

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 0,702 seconds.