CHEEK TO CHEEK: Tradicionalni koncert ob dnevu žena (foto, video)


Vsako leto v Vocal BK Studio pripravijo koncert v počastitev dneva žena, tokrat so napolnili dvorano Celjskega doma. Obiskovalci so lahko uživali v različnih zvrsteh glasbe, na koncertu je nastopil Boštjan Korošec z različnimi mladimi glasbeniki. 

Kot vsako leto, so se tudi letos v Vocal BK Studiu odločili pripraviti koncert ob dnevu žena. Pobudnik in solist Boštjan Korošec je nastopil z mladimi glasbeniki. Na letošnjem koncertu so obiskovalce popeljali v Las Vegas ter njegova 50. in 60. leta, v glasbo Franka Sinatre, Deana Martina, Samma Davisa jr. in drugih. Utrinkom lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Boštjan Korošec je profesor petja in vodja Vocal BK Studia. Svojo glasbeno pot je začel na glasbeni šoli v Velenju, študij je nadaljeval na Pedagoški fakultetu v Mariboru in Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2008 je na Mednarodnem pevskem tekmovanju v Moski prejel tretjo nagrado in se istega leta nastopil v vlogi Grafa Urha v operi Teharski plemiči.

Svoje znanje je izpopoljeval na Académie Internationale d’Eté de Nice, Mountview Academy of Theatre Arts London in različnih pevskih pedagogih, kot so prof. Dragica Kovačič, art. mag. Barbara Jernejčič Gurst, mag. Valentin Enčev in drugih.

Sedaj redno koncertira doma in v tujini, kjer nastopa z različnimi zbori, vokalnimi in inštrumentalni zasedbami kot tudi s solisti. Na koncertni oder pa je stopil že z različnimi zasebami, tako je nastopil že z Orkestrom Akademije za glasbno v Ljubljani, Simfoničnim orkestrom SNG Maribor, Orkestrom Hiše kulture Celje ter mnogimi drugimi.

KBKS

Skupaj z Boštjanom sta nastopili tudi Sandra Feketija in Anja Hrastovšek. Sandra Feketija je Celjanka, katero glasba spremlja že od malih nog. Leta 2004 je naredila avdicijo za vokalno skupino Perpetuum Jezzile, z njo je sodelovala okoli 10 let in se preiskusila v različnih vlogah, tako altistke, korepetirorke, solistke in namestnice umetniške vodje. Na oder pa je že stopila z različnimi slovenskimi glasbeniki, tako je zapela z Otom Pestnerjem, Nušo Derendo, Rebeko Dremelj, skupino TABU, Nuško Drašček in drugimi. Z Rebeko Dremelj, skupino Quartissimo, Majo Keuc in Evo Boto pa je nastopila na odru za pesem Evrovizije.

Anja Hrastovšek je študenta Konservatorija za glagno v Celovcu, njena glasbena pot jo je ponesla že v mnoge žanre (klasiko, opero, rap, pop, jazz…). Poleg petja jo veseli igranje violine. Tako kot Sandra se lahko pohvali s sodelovanjem s skupino TABU, Rebeko Dremelj, doda pa še lahko Komorni zbor RTV Slovenija, SNG Opera in balet Ljubljana, Jadranko Juras in mnoge druge.

 Trenutno deluje v zasedbi SOUL, JAZZ in JAZ, ki jo je sama ustanovila leta 2010, je članica Vokalne skupije JAZZVA in deluje kot spremljevalna vokalistka Rebeke Dremelj.

KBKS-2

Instrumentalni pridih koncertu so dodali:

Aljoša Jurkovšek je svojo pot začel na Nižji glasbeni šoli v Šentjurju, nadaljeval je kot dijak na I. gimnaziji v Celju (umetniški oddelek) in Srednje glasbene šole v Celju, kasneje je zaključil študij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu in trenutno študira na AG Ljubljana. Sodeluje z različnimi orkestri, big gandi, komornih zasedbah in ansamblov.

Žiga Vešljigaj je tudi glasbeno svojo pot začel v Šentjurju in na glasbenem oddelku I. gimnazije v Celju. Trenutno zaključuje zadnji letnik študija saksofona na Akademiji za glasbo Anton Bruckner Privatuniversität v Linzu. Vseskozi igra z števičnimi orkestri, big bandi in drugimi glasbenimi zasedbami.

Grega Skaza je s tolkali začel glasbeno pot, v glasbeni šili Slovenske Konjice. S šolanjem klasičnega saksofona je nadaljeval na glasbeni šoli Gran Korun Koželjski. Trenutno je študent Deželnega Konservatorija v Celovcu, pravtako sodeluje v različnih orkestrih, big bandih in manjših zasedbah.

Gregor Vinko je začel z učenjem trobente na glasbeni šoli Celje. Kmalu se je odločil za pozavno in je trenutno dijak I. gimnazije v Celju. Sodeluje v različnih mladinskih orkestrih glasbene šole Celje in trobilnem kvintetu Brassars.

Alen Kovše je svojo glasbeno pot začel s klavirjem v Glasbeni šoli Slovenske Konjice. Kmalu pa je zažel igrati električno kitaro in se udeležil različnih glasbenih seminarjov doma in v tujini. Trenutno sodeluje s Take OFF, Anjo Baš, Mrigz’N’Ghet, Drefunk in drugimi.

Leon Firšt trenutno študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani in je večkrat mednarodno nagrajeni skladatelj. V zadnjih letih se intenzivneje ukvarja z igranjem klavirja v različnih projektih, zasedbah in big bandih.

KBKS-3

Luka Vinko je začel z igranjem harminike v Nižji glasbeni šoli Celje, kasneje je začel igrati bas kitare in kitare. Trenutno je študent na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in sodeluje v svojem bendu Jackson, BK- studio bandu, Led Zepplin&Deep Purple show

V Nižji glasbeni šoli v Žalcu pa je svojo glasbeno pot začel Gregor Hrovat, pot je nadaljeval na I. gimnaziji v Celju, trenutno študira na glasbeni akademiji v Zagrebu. Redno sodeluje z Vocal BK Studiem, The moonlight orchestra, The woodlanders…

Julija Lubej in Gaja Prestor pa sta poskrbeli za spremljevalna vokala. Julija Lubej je dijakinja Gimnazije Lava v Celju, svojo pot pa je začela v Glasbni šoli Slovenske Konjice. Aktivno sodeluje pri Mladinskem pevskem zboru ŠCC, v okrviu Vocal BK Studia pa v mnogih projektih in muzikalih.

Dijakinja Zdravstvene šole Celje, Gaja Prestor, se z glasbno ukvarja od malih nog. Po dokončanju Nižje glasbene šole Laško-Radeče svoje petje izpopoljuje v Vocal BK Studiu, kjer je posnela dve avtorski skladbi. Na najstniškem festivalu Fens 2015 v Kopru je osvojila 2. mesto.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij in video insertov.

[simpleviewer width=100% height=700 id=945]

Evelin Brodnik

malice-zonta-polsi-klik