Dedek Mraz pričaral nasmeške otrokom s socialno šibkih sredin (foto in video)


Sinoči je pred Dvorcem Mega v Novem Celju potekalo Božično-novoletno rajanje, katerega vrhunec je bil obisk dobrega decembrskega moža dedka Mraza, ki je obdaril in na obraze pričaral nasmeške okrog 170 otrokom iz socialno šibkih sredin. Čarobno božično rajanje so pospremili animatorji, pravljični liki, žonglerji in monokolesarji, manjkalo pa ni niti sladkih dobrot in dobre glasbe.

Glavni organizator prireditve, Fundacija Utrip humanosti, si je v okviru prazničnega utripa skupaj s partnerji in Centrom za socialno delo Žalec zadala nov velik cilj – Velik Utrip za Mala Srca, s čimer želi omogočiti, da bi praznično utripanje čutili tudi tisti, katerim to ni omogočeno. Obdarili so najmlajše iz socialno šibkega okolja v Savinjski dolini, ki ga pokriva Center za socialno delo Žalec. Omeniti velja, da je Fundacija utrip humanosti v letu, ki se izteka, z najrazličnejšimi dobrodelnimi prereditvami in aktivnostmi zbirala sredstva za štipendijski sklad za mladostnike obolele za rakom, in tako za šolsko oz. študijsko leto podelila 12 desetmesečnih štipendij.

Otroke je posebej navdušil "bruhalec ognja"

Dedek Mraz je tako približno 170 nasmeškov razširil do ušes s praktičnimi, lepimi, raznobarvnimi božičnimi darili. Za spremljevalni program sta poskrbeli članici KD Do zvezd iz Letuša, ki sta predstavili lika iz gledališke predstave Ojoj, zime pa ne damo, pevka Ana Golavšek, članica VS Cantemus ter dva mlada monociklista in žonglerja.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerem sta o dogodku spregovorila direktorica CSD Žalec Helena Bezjak Burjak in Gašper Puhan, pobudnik Fundacije Utrip humanosti. Ogledate pa si lahko tudi galerijo fotografij, ki smo jih posneli na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=298]

v/t/f: eH