Desetletje programa MEPI v Celju


Celjski Narodni dom je bil konec prejšnjega tedna prizorišče podelitve priznanj programa MEPI, kjer podeljujejo mednarodno priznanje za mlade. V Celju je program prisoten 10 let.

Za izvedbo prireditve so poskrbeli pri OŠ Lava; vir foto: OŠ Lava

Vanj so vključene različne celjske osnovne in srednje šole. Tokrat so podelili 67 bronastih in srebrnih medalj. Izvedbo dogodka so tokrat poverili Osnovni šoli Lava. Prisotne je poleg domačih gostov pozdravil tudi direktor programa Jaka Kregar.

Ravnateljica OŠ Lava, Marijana Kolenko, je po dogodku med drugim zapisala:

Glasbeni nastop; vir foto: OŠ Lava

“Podelitev smo oplemenitili z izbranim kulturnim programom ter prijetnim druženjem po podelitvi. MEPI veščine so veščine za vse življenje in verjamemo, da jih bodo mladi s pridom uporabljali v vsakdanjem življenju. Iskrene čestitke vsem nagrajencem, njihovim mentorjem ter ravnateljem, ki podpirajo program MEPI.”

Program MEPI se izvaja na treh zahtevnostnih stopnjah: bronasti, srebrni in zlati ter na štirih področjih: veščine, prostovoljstvo, šport in pustolovske odprave. Gre za izkustveni program, ki mladostnike skozi različne aktivnosti pripravlja na izzive življenja, krepi njihovo samostojnost in jim pomaga pri vključevanju v družbo.