Dijaki Gimnazije Kruševac v Celju

03. 12. 2015 09:33

dijaki_iz_krusevca_1V Celje so prispeli dijaki Gimnazije Kruševac (Srbija), ki jih z gimnazijci Gimnazije Celje – Center že štiri leta povezuje projekt MladiNAokolje. Oktobra 2015 se je v srbskem Kruševcu zaključil prvi del mladinske izmenjave v sklopu tega projekta, ki je namenjen raziskovanju ekoloških vsebin, osveščanju mladih ter medgeneracijskemu povezovanju in je že od vsega začetka podprt s strani programa Erasmus+ (Mladi v akciji), zadnji dve leti pa ga podpirata tudi Mestna občina Celje in Zavod republike Slovenije za šolstvo.

Pretekla leta so bile v ospredju predvsem teme, ki so se vezale na ravnanje z odpadki, ločevanje in recikliranje, letos pa se je 32 mladih in 6 mentorjev posvetilo zelo aktualni temi pridobivanja energije iz odpadkov. V prvem delu izmenjave je Kruševac obiskala slovenska delegacija.

dijaki_iz_krusevca_2

Projekt nadaljuje in se bo zaključil v Celju, kjer srbsko skupino gostijo do sobote, 5. decembra. Gostje iz Srbije so si v med drugim ogledali Čistilno napravo Tremerje in Toplarno Celje, prav o okoljske projekte Mestne občine Celje pa jim je na sprejemu predstavil tudi župan Bojan Šrot.

 narodni-celje-polsi

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
187 queries in 1,871 seconds.