Drugi letni koncert Harmonikarskega orkestra Glasbene šole Celje navdušil občinstvo


Ob sklepnem delu šolskega leta so člani Harmonikarskega orkestra Glasbene šole Celje minulo soboto izvedli svoj drugi letni koncert.

Ta je bil zaradi nestanovitne vremenske napovedi prestavljen v Koncertno dvorano Glasbene šole Celje, kljub temu pa je ohranil sproščen, poletno obarvan značaj. Temu so pritrdili tudi številni obiskovalci, ki so dodobra napolnili dvorano.

Foto: Glasbena šola Celje

Orkester pod vodstvom dirigenta Tomaža Marčiča je pripravil program s temperamentnimi deli klasične glasbe kot so Ples sabelj, Čmrljev let in Hora staccato ter jazzovsko obarvanimi deli Alberta Zaveršnika, segel pa je tudi po glasbi lahkotnejših zvrsti kot so Somewhere over the rainbow, Angel, Lutka, Tivoli in venček največjih rockovskih hitov. Celoten koncert sta izredno popestrila dva solista. Jakob Tojnko, učenec 7. razreda harmonike, je nastopil pod mentorstvom Tomaža Marčiča in pa kljub mladosti stara znanka vseh največjih slovenskih odrov in festivalov, izjemna pevka Amadea Begović.

Mladi harmonikarji si obetajo še več koncertov

Učencem in dijakom harmonike so se pridružili tudi preostali učitelji harmonike na Glasbeni šoli Celje in nekateri nekdanji člani istega orkestra, sedaj že izkušeni in prekaljeni glasbeniki. S svojo izkušenostjo so samo še požlahtnili celotno izvedbo, vsi skupaj pa so bili bogato nagrajeni z aplavzom navdušenega občinstva.

Po zelo pestri sezoni, med drugim so nastopili na državni reviji harmonikarskih orkestrov na Jesenicah, kar je bilo predvajano tudi na nacionalni televiziji, bodo mladi harmonikarji nastopili še na občinskem prazniku Občine Dobrna 15. junija, v septembru pa jih čaka ponovitev letnega koncerta v Občini Vojnik.