Gimnazija Celje – Center gre v Peking


scholars-cup-ljubljana-2019

Velik uspeh dijakov z Gimnazije Celje – Center na slovenski etapi mednarodnega tekmovanja Scholar’s Cup

Minuli konec tedna je v Ljubljani potekala slovenska etapa mednarodnega tekmovanja v znanju Scholar’s Cup. 450 tekmovalcev iz 45 slovenskih šol se je pomerilo v debati, kreativnem pisanju in kvizu.

Tekmovanja so se udeležile tudi 4 ekipe z GCC, ki so nastopile pod mentorskim vodstvom prof. Mateje Glušič Lenarčič in dosegle odlične rezultate, ki so jim zagotovili tudi vstopnico na svetovno tekmovanje World Scholar’s Cup, ki bo med 21. in 26. 6. 2019 potekalo v Pekingu (Kitajska).

Tja bodo odpotovali tretješolci Klara Eva Draškovič, Nina Lana Vidmar, Lara Dea Golob, Neža Leskošek, Zala Kježar, Matej Zidarn, drugošolki Gabrijela Laznik Zalaznik, Pia Jelena Džakulin ter prvošolke Zala Zupančič, Sara Kukaj in Tea Simić.

Izmed dijakov z GCC sta na tekmovanju najvišje mesto dosegla Klara Eva Draškovič in Matej Zidarn, med vsemi sodelujočimi ekipami pa se je ekipa Klara Eva Draškovič, Nina Lana Vidmar in Gabrijela Laznik Zalaznik uvrstila na 5. mesto, ekipa v sestavi Lara Dea Glob, Neža Leskošek in Matej Zidarn pa na 8. mesto.

V minulem tednu pa so na GCC zabeležili še en mednarodni uspeh – v 1. krogu evropskih statističnih iger sta četrtošolki Maja Ciglar in Manca Strah bili med najuspešnejšimi, saj sta dosegli vse točke in si delita prvo mesto s še tremi ekipami iz države. Tretješolki Mojca Komerički in Nastja Zvonar sta se prav tako uvrstili v 2. krog, kjer so bodo tekmovalci spopadli z izdelavo seminarske naloge na osnovi določenih podatkov, ki jih bo posredoval Statistični urad Republike Slovenije.