Izjemen mednarodni uspeh dijakov Gimnazije Celje – Center

22. 01. 2018 08:00

Dijaki Gimnazije Celje – Center so dosegli izjemen mednarodni uspeh v konkurenci 800 šol na tekmovanju Best in English in uvrstitev fizikov v slovensko reprezentanco na tekmovanju AYPT.

Že drugo leto zapored so se na Gimnaziji Celje – Center (GCC) udeležili enega največjih mednarodnih tekmovanj iz angleškega jezika Best in English. V konkurenci 800 šol in skoraj 20.000 dijakov s celega sveta, so izboljšali lanski rezultat in se ekipno uvrstili na odlično 27. mesto, kar je tudi dokaz o kvaliteti pouka angleškega jezika ne le na GCC, ampak tudi v osnovnih in srednjih šolah v državi.

Za drugo izjemno novico pa so na sobotnem izbirnem tekmovanju, ki je potekalo na Inštitutu Jožefa Štefana (IJS) v Ljubljani. Četrtošolka Ema Pilih in tretješolca Manca Strah in Mitja Suvajac so komisijo strokovnjakov z zagovori nalog in odgovori na njihova vprašanja prepričali in tako bodo Slovenijo med 5. in 7. aprilom zastopali na uglednem mednarodnem tekmovanju AYPT v Avstriji. Mentorja, ki bosta tekmovalce pripravljala na tekmovanje sta dr. Sergej Faletič z IJS in prof. Borut Namestnik.

Dijake GCC v prihodnjih tednih čaka še nekaj kvalifikacij oz. mednarodnih tekmovanj. Regijsko tekmovanje za Scholar’s Cup v začetku februarja in Mathematic’s without Borders, ki je na urniku že konec tega meseca. Pohvalijo pa se lahko tudi z odličnimi rezultati na šolskimi, področnimi in državnimi tekmovanju v prvi polovici šolskega leta, ob tem pa tudi z izjemno razvejano projektno in raziskovalno dejavnostjo.

bumfest-zalec-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 0,790 seconds.