Kajuhovci s filmom “Razbiti spomini” odlični na portoroškem festivalu


Film Razbiti spomini v režiji Tomaža Krajnca in pod mentorskim vodstvom profesorja Marka Radosavljevića, ki so ga na I. gimnaziji v Celju posneli v lanskem šolskem letu je zadnji vikend v septembru sodeloval na 15. Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Strokovna žirija v kategoriji kratkega filma ga je uvrstila na tretje mesto, kar pomeni, da so ustvarjalci le za las zgrešili vesno, nagrado filmskega festivala.  Film je žirijo sicer navdušil, saj je bil po njihovem mnenju boljši od mnogih drugih kratkih filmov v produkciji šol in akademij.

Mladi ustvarjalci so se na razpis prijavili konec avgusta, saj so si zadali cilj, da sodelujejo na čim več filmskih festivalih. Na portoroškem filmskem festivalu so bili tako uvrščeni v tekmovalni del, v kategorijo študijskih filmov. V tej kategoriji je letos sodelovalo 11 filmov večinoma so to bili izdelki ustvarjalcev z AGRFT in Visoke šole za umetnost.

Kajuhovci so se festivala udeležili skoraj v polnem številu in so se po projekciji pogovorili s člani žirije. V neformalnem razgovoru so jim tako povedali, da jih je film resnično navdušil, dali pa so jim tudi nekaj nasvetov za nadaljnje delo. Gimnazijci si namreč želijo udeležiti še kakšnega filmskega festivala, za letošnje šolsko leto pa imajo v načrtu snemanje novega filma. Razbiti spomini bo predvajan tudi na TV Slovenija.

*fotografija je simbolična

Besedilo: Nataša Pevnik