Kreativni inkubator požel veliko zanimanja med mladimi (foto)

03. 09. 2020 13:41

Celjski mladinski center je v sodelovanju z V.S. produkcijo, vodjo projekta Vladimiro Skale in Klubom študentov občine Celje, že tretje leto zapored organiziral Kreativni inkubator.

Gre za teden, kjer mentorji, učitelji in strokovnjaki mladim predajajo svoje dragoceno znanje. Tako se je v tednu med 24.8. in 28.8. zvrstilo kar 12 predavanj, med drugimi se je z mladimi pogovarjal tudi predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor. Obisk predsednika v Celjskem mladinskem centru smo pospremili tudi na Celje.info.

Kreativni inkubator je idejni projekt, kako mladim nuditi priložnost, da prisluhnejo strokovnjakom, ljudem, ki delajo izvrstno na svojih področjih. Gre za teden poln novih informacij, znanja in modrosti.

Tekom celotnega tedna se je odvilo 12 predavanj, ki so mlade nagovarjali k izbiri svoje karierne poti, odločitvi o študiju, razmišljanju o zaposlitvi in uresničevanju svojih sanj. V sklopu predavanj, smo predstavili tudi Informativno točko Europe Direct Savinjska in MCC Hostel, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra.

Otvoritev cikla predavanj je tako prevzela Hana Faletič, predstavnica MCC Hostla, sledili pa so mu drugi, uspešni podjetniki in strokovnjaki, Anton ŠEPETAVC, ravnatelj I. gimnazije v Celju; Saša LAVRIČ, direktorica Inkubatorja Savinjske Regije; Mateja ZORKO PAVŠAR, pedagoginja na Šolskem centru Celje, Ines GABRIEL iz Kluba študentov občine Celje, Nataša BERGINC, lastnica blagovne znamke AND by Andraž; Urša DORN iz Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje ter mag. Katja KOLENC, vodja programov mednarodne koordinacije in projektov MCC, ki je spregovorila o mednarodnih priložnostih za mlade v Evropi.

Kot vrhunec dogajanja Kreativnega inkubatorja je bil vsekakor obisk predsednika Republike Slovenije, gospoda Boruta Pahorja, ki si je v skoraj enournem pogovoru vzel čas za vprašanja, ki so mu jih postavili mladi.

Udeležence dogodka je zanimala predsednikova politična pot, kaj meni o udeleževanju mladih v politiki in slabostih njegove politične funkcije. Kot zaključek je mlade nagovoril, da naj sledijo svojim sanjam, ciljem in naj najdejo pot, ki jih osrečuje. Spodbudil je mlade k iskanju lastnih talentov in da naj pogumno stopajo na svojo
življenjsko pot.

Zadnji dan Kreativnega inkubatorja sta s predajanjem svojega znanja zaključila Jernej KENDA, lastnik podjetja Novatel d.o.o., ki je govoril o telekomunikacijskih rešitvah in informacijski tehnologiji in Iryna OSYPENKO, ki je govorila o družbenih omrežjih in o tem, kako biti dober v tistem kar počneš.

Zaključni dogodek pa je izvedel Celjski mladinski center s tako imenovano Živo knjižnico, kjer so udeleženci mednarodnih mobilnosti iz preteklih let z udeleženci Kreativnega inkubatorja delili njihove izkušnje.

Kreativni inkubator je požel veliko zanimanja, predvsem pa so bili ustvarjalci dogodka ponosni, da se je na povabilo odzval tudi Borut Pahor. Želja ustvarjalcev projekta je projekt izpeljati vsako leto, ter ga z novimi, privlačnimi vsebinami narediti še bolj uspešnega.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 1,089 seconds.