Kulturni maraton 1. gimnazije v Celju 2013 (foto, video)


Ob priložnosti našega največjega kulturnega praznika, je 1. gimnazija v Celju pripravila kulturni maraton, ki je bogat z različnimi umetniškimi in zabavnimi projekti potekal od 4. do 13. februarja. Obiskali smo raznovrstne dogodke, ki so nastali pod navdihi dijakov, nekaj tovrstnih momentov smo ujeli v svoje objektive in si jih lahko spodaj ogledate.

Teden kulture je letos zajel številne aktivnosti, od pesnjenja do plesa, od konstruktivnih debat do igranja. Ogledali smo si lahko avtorski igrani film Misija slovenika, predstave Mladinskega gledališča Pandam in Fedrinega gledališča, prisluhnili koncertu šolskega Big Banda, koncertu vokalne skupine Chilax in literarnim kreacijam že priznanih ter na novo rojenih avtorjev.

Vsakdo je bil dobrodošel pri plesnih in likovnih delavnicah, kjer si lahko pokazal svoje znanje ali pa se česa na novo naučil. Za počitek, osvežitev in zabavo so poskrbeli v irskem pubu, kjer so sicer točili le brezalkoholne pijače.

Poseben poudarek je bil na poetičnem ustvarjanju v znak počastitvi Prešernovega kulturnega praznika. Tako je znotraj  kulturnega maratona potekalo tudi Fedrovanje 2013, kjer so, skupaj z Zoranom Pevcem, pesnili mladi poeti.

[simpleviewer width=100% height=700 id=312]

Pripravila: Patricija Čamernik