Mladi celjski kolesarji do novih uspehov


Prejšnji teden je v Komendi potekalo tekmovanje za 6. Pokal Tadeja Pogačarja, kjer so odlične rezultate dosegli mladi kolesarji Kolesarskega društva Knežjega mesta Celje, prav tako pa so nastopili na državnem prvenstvu v Trebnjem.

Člani kluba so na 6. Pokalu Tadeja Pogačarja nastopili v vseh kategorijah do 15 let, predstavnike pa so imeli tudi med mlajšimi mladinci. Na spletnih omrežjih kolesarskega društva so po tekmovanju o progi zapisali naslednje: “Izredno hitra in krožna proga je bila dolga slab kilometer. Dečki & deklice C so tekmovali na končni cilj, v vseh ostalih kategorijah pa so tekmovali kriterijsko dirko, kjer se šprinta za točke vsak peti krog.

Celjski kolesarji so bili ponovno odlični:

1. mesto – Primož Prodan v kategoriji Dečki & deklice C

2. mesto – Julija Slapšak v kategoriji Deklice C

3. mesto – Lovro Slapšak v kategoriji Dečki B

6. mesto – Oskar Mernik v kategoriji Mlajši mladinci

Najboljši kolesarji 6. Pokala Tadeja Pogačarja; vir foto: FB/Kolesarsko društvo Knežjega mesta Celje
Mladi kolesarji nastopili tudi na državnem prvenstvu

Člani celjskega kolesarskega društva so se ob koncu preteklega tedna udeležili še državnega prvenstva v Trebnjem. V četrtek je bil na sporedu kronometer, v nedeljo pa cestna dirka. Obe preizkušnji sta šteli državno prvenstvo mladincev, mladink, članov in članic.

Državno prvenstvo; vir foto: Prijavim.se

Četrtkove vožnje na čas se je udeležilo pet mlajših mladincev in en starejši. V kategoriji Mlajši mladinci 10 km je Mai Kodrun zasedel 14. mesto, Oskar Mernik 17. mesto in Urban Repše 18. mesto. V kategoriji Starejši mladinci 20 km je Jan Jager zasedel 20. mesto.

V nedeljo je prišla na vrsto še cestna preizkušnja. O težavnosti proge so v društvu zapisali naslednje: “Na izredno selektivni trasi so mlajši mladinci morali prevoziti tri kroge v dolžini 22 km, skupaj 66 km, vključno s strmim vzponom na tamkajšnjo Grmado, starejši mladinci so vozili enako traso petkrat v skupni dolžini 108 km.

Zaradi težke proge v obeh skupinah skupaj te ni končalo 41 predstavnikov. Z uvrstitvijo sta med celjskimi kolesarji izstopala Oskar Mernik z 12. mestom in Urban Repše s 16. mestom. Spremljali so tudi Svena Mernika, ki tekmuje za Kolesarski klub Kranj. Tekmo je med starejšimi mladinci končal na 5. mestu.

Državno prvenstvo; vir foto: FB/Kolesarsko društvo Knežjega mesta Celje