Mladi celjski plavalci odlični na plavalnem mitingu v Ljubljani

05. 12. 2021 15:46

V ljubljanskem Tivoliju je v soboto potekal Mednarodni plavalni miting Miklavž, ki se ga je udeležilo preko 450 tekmovalcev iz 24 klubov.

Odlično so se odrezali tudi mladi celjski plavalci iz Društva vodnih športov Posejdon Celje, med katerimi je najbolj izstopala 12-letna Ela Žagar, ki se je okitila s kar petimi medaljami.

Celjski Posejdon je zastopalo šest plavalk in osem plavalcev, ki so od 65 nastopov dosegli kar 53 osebnih rekordov. Posebnost ljubljanskega tekmovanja je bila, da so se plavalci morali preizkusiti v vseh plavalnih slogih.

Ela v slovenskem vrhu

Izstopala je Ela Žagar, ki je s priplavanimi šestimi osebnimi rekordi osvojila kar pet medalj. Najprej je navdušili v disciplini 100 metrov prosto, kjer je zadnjih 25 metrov odplavala v maksimalnem šprintu in se zavihtela na 3. mesto. Disciplini 50 metrov in 100 metrov delfin sta ji prinesli srebrni medalji. Hrbtno, ki je tudi njena paradna disciplina, pa je tako na 50-metrski kot tudi 100-metrski razdalji Ela suvereno zaključila nastopa ter stopila na najvišjo stopničko.

Številni osebni rekordi Celjanov

Tudi Metka Velikonja je rekorde izboljšala v štirih disciplinah, enako pa tudi Pia Kroflič Rebernik in Ylljeta Hasani. Najmlajše plavalke Posejdona, Mia Štukelj in Hana Vaš, sta skupaj odplavali pet osebnih rekordov.

Med fanti se je izkazal 13-letni Miha Polutnik s 7. mestom na 100 metrov delfin in osebnim rekordom na 50 metrov prosto, ki je bil vreden 299 točk. Skupaj je izboljšal pet osebnih rekordov. Pet osebnih rekordov je plaval tudi Maj Ramšak. Njegova najboljša uvrstitev je bila 6. mesto na 50 metrov prsno. S svojo neizmerno borbenostjo je presenetil 11-letni Leon Etien Marko Marcius. V disciplini 100 metrov delfin je zasedel 5. mesto. Štiri osebni rekorde sta dosegla tudi Djoma Savchik in Jurij Pelengić, po tri so dodali Maj Golec, Anej Holc in Matija Vaš.

foto: DVŠ Posejdon

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 1,045 seconds.