Mladi ustvarjali na temo ozaveščanja naravnih in drugih nesreč


Celjska izpostava Uprave za zaščito in reševanje je ob zaključku natečaja “Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi” razglasila nagrajence natečaja, obenem pa so v in ob svojih prostorih na Maistrovi 5 s povabljenimi partnerji opravili prikaz njihovega dela.

Prikaz dela kinologov; foto: URSZR

Tako so se predstavili kinologi, gasilci PGE Celje, prometni policist motorist, med udeleženci pa sta se znašla tudi viteza, ki sicer domujeta na grajskem hribu.

Z vsakoletnim regijskim natečajem Naravne in druge nesreče želijo mlade informirati, da lahko s preventivnim znanjem in ravnanjem preprečijo nekatere naravne in druge nesreče ali pa pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma rešijo življenje sebi ali komu drugemu.

199 avtorjev z območja zahodnoštajerske regije prispevalo skupaj 191 izdelkov, od tega 160 likovnih in 31 literarnih izdelkov. Člani komisije so ugotovili, da so bili posredovani izdelki večinoma opremljeni v skladu z razpisom. Komisija je izbrala tudi najaktivnejši vrtec, in sicer je to Vrtec Rogaška Slatina, za najaktivnejšo osnovno šolo pa so razglasili OŠ Pod Goro Slovenske Konjice.