Na Lavi Vulkani 2017

16. 06. 2017 07:46

Na Gimnaziji Lava so se spomnili največjih dosežkov dijakov v iztekajočem se šolskem letu. Tradicionalna prireditev Vulkani 2017 se je odvila v sredo, 14. junija 2017, v telovadnici Šolskega centra Celje.

vulkani_2017_vulkaniRavnateljica Gimnazije Lava Marija Gubenšek Vezočnik je v uvodnem nagovoru poudarila, da le trud dijakov ob pomoči njihovih mentorjev pripelje do takšnih uspehov. Z nagrado vulkan na Lavi nagrajujejo najboljše dijake, ki so dosegli izjemne rezultate na tekmovanjih v znanju in športu, nadpovprečne ustvarjalne in poustvarjalne dosežke v interesnih dejavnostih, ter za delo v dijaški skupnosti. Dijaki, ki so se vulkanom zelo približali, so prejeli priznanja.

Letošnji dobitniki vulkanov, ki so na državnih tekmovanjih dosegli najvišja priznanja, so Rok Krumpak (matematika, razvedrilna matematika, kemija in računalniško razmišljanje), Marko Gačnik (biologija), Urban Bratina (kemija), Janez Petauer, Jernej Pevec, Gašper Lončar,  Tilen Ravnak, Žiga Volk, Žiga Volavšek, Luka Četina, Alen Petek, Luka Golčman in Jure Dolar (robotska tekmovanja).

vulkani_2017_zastavaAleš Borinc je prejel nagrado vulkan za zlato medaljo na državnem tekmovanju v modelarstvu, Žiga Ozebek pa za vrhunske športne uspehe (državni srednješolski prvak v deskanju na snegu in dobitnik bronaste medalje na mladinskih olimpijskih igrah v Turčiji).

Tadej Pušnik je bil vsa štiri leta izjemno dejaven v Dijaški skupnosti GL in s svojimi idejami skušal popestriti življenje na šoli. Med dobitniki vulkana je tudi skupina pevsko, glasbeno in igralsko nadarjenih dijakov Kabaret 17, ki je s predstavo Zgodba, ki jo poje slovenski poet na zabavno-poučen način seznanila publiko z zgodovino slovenskega šansona. Nagrado vulkan je prejel še šolski bend Eruption, izjemni glasbeniki, ki so poskrbeli za glasbeni del tudi te prireditve.

Petra Kotnik; foto: Luka Rojnik

maraton-drzavnosti

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,599 seconds.