Na OŠ Lava s številnimi dejavnostmi obeležili teden otroka (foto)

13. 10. 2020 10:40

Kljub trenutnim kaotičnim časom in številnim turbulencam jim je na OŠ Lava tudi letos uspelo izpeljati zelo dobro zastavljen TEDEN OTROKA, ki ga že nekaj let »napišejo« na kožo otrokom.

Izpeljali so številne zanimive dejavnosti in s tem obeležili teden, ki je namenjen otrokom. »V tednu otroka se vsako leto potrudimo in pripravimo dejavnosti, ki so učencem zanimive: dan ustvarjalnosti in igre – ki ga učenci zasnujejo sami in se učijo na sebi ustvarjalne načine, kjer lahko do izraza pridejo njihovi potenciali. Že nekaj let v tem tednu dobijo priložnost učenci, ki menjajo učitelje pri nekaj urah pouka – učenec poučuje, kar je za otroke odlična izkušnja, se pa izjemno potrudijo, da pripravijo ure pouka na zelo zanimiv način, obenem pa okusijo tudi zahtevnost priprave na dobro uro pouka. V tednu otroka so učenci sooblikovali tudi tehniške in naravoslovne dneve ter uživali ob drugačnem učenju na interdisciplinarnih ekskurzijah po Gorenjski, Koroškem ter Prekmurju – različne pokrajine Slovenije so odlična učilnica za otroke,« je povedala ravnateljica Marijana Kolenko.

V petek so se otroci »pocartali« še z dobrim kosilom in s čokoladicami, kar je lepo zaokrožilo številne ustvarjalne aktivnosti otrok. »Takšne prijazne dneve potrebujemo vsi, tako učenci kot mi odrasli za lepe spomine na šolske dni, še posebej v tem letu, ko je vse zelo drugače. Trudimo se čim bolj normalno izpeljevati načrtovane aktivnosti, da bi bilo šolsko leto učno bogato in tudi prijetno,« je zaključila ravnateljica Marijana Kolenko.

Ob obeležitvi dneva starejših in prehodu v teden otroka nam je bralec poslal pesmico z naslovom Stičišče generacij, ki govori o idealnem sožitju, veliki ljubezni in naklonjenosti, ki se plete med starimi starši in vnuki.

Stičišče generacij

Vnuk in jaz, tvoj dedek

sva kot muca in medvedek;

sva kot sonček in oblak,

kakor steza in korak.

 

Steza pelje v daljave,

oblak podi čez višave,

midva pa v vrhove

visoko zidava gradove,

voziva velike stroje

in se greva težke boje.

 

Ko zvečer se sonček skrije,

vnuk si lička, zobke umije,

k meni v spalnico zavije.

Le pol uspavanke zapojem

pa že sanja v svetu svojem.

 

Vsak po svoje zasmrčiva.

Jaz takole: hrrrr… prrrr.. hrk…

On pa: iiii..hiii… pih.. .

In sladkó zaspiva;

objeta v svilen zapredek

kakor muca in medvedek.

 

                                                Viljem K. Rupret

foto: OŠ Lava

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 0,943 seconds.