Na OŠ Lava tudi letos poletele Ptice miru (foto)

23. 09. 2021 12:03

Kljub še vedno trajajoči epidemiji in številnim omejitvam so na OŠ Lava tudi letos, že 16. leto zapored, poletele ptice miru. To leto še z večjo zavestjo, da mladi opozorijo odrasle na vrednote miru, svobode, solidarnosti, predvsem pa na stanje v družbi, v kateri se širi preveč slabe volje, preveč nestrpnosti, preveč obtožujoče komunikacije, razdvajanja in deljenja ljudi.

Spremljevalnega dogodka se je udeležil tudi predsednik Državnega zbora Igor Zorčič.

“Pozdrav ptic miru je, vsaj upamo tako, za en dan “presekal” ta tok, saj smo združili moči pozitivni ljudje, širili pozitivna sporočila in delovali v duhu za več pozitivne komunikacije in boljše odnose med ljudmi,” pove ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko.

Letošnji slogan Pozdrava ptic miru je bil »Deluj v miru, za dobro melodijo sebe in družbe!«. Nastopil je namreč čas, da za seboj pustimo nestrpnost, sovraštvo in začnemo s pozitivno komunikacijo, ki nas bo dvignila nad negativne sile.

“Delovati v duhu miru in sporočilo naših ptic miru ni enkratno dejanje, temveč vsakodnevna potreba. In ker je 21. september svetovni dan miru, je širjenje pozitivnih sporočil še pomembnejše. V prostor si želimo ponesti pozitivno prizadevanje otrok – učencev in nas, ki delamo z otroki, da bi se odrasli zavedali, da moramo v načinu delovanja najprej pristop spremeniti mi in otrokom dajati zgled v pozitivnih dejanjih. Dogodek v mestnem središču nas je ponovno utrdil v prepričanju, da delamo prave stvari, predvsem pa, da je borba za več miru nenehna potreba in nuja ter da bo prihodnost mladih in nas odvisna prav od na dogodku izpostavljenih vrednot,” doda ravnateljica Kolenko.

foto: Aleš Videnšek/OŠ Lava

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 0,791 seconds.