Ob Evropskem letu mladih v Celju uspešno izpeljan dvodnevni festival Ful fest (foto)

02. 09. 2022 06:00

Celjski mladinski center je ob Evropskem letu mladih skupaj s partnerji, minuli konec tedna priredil dvodnevni Festival Urbanih legend – Ful fest.

S Ful festom sta bila tako v Celju uspešno izvedena dva velika glasbena večera, ki sta obiskovalcem ponudila pester nabor brezplačnih kulturnih, umetniških, plesnih, športnih in drugih aktivnosti.

Prvi dan festivala (petek, 26. 8. 2022), so se na zadnjem vrtu kavarne MCC in v atriju MCC odvijale številne delavnice za otroke in odrasle. Obiskovalci so se lahko preizkusili v ping-pongu in ročnem nogometu, najbolj pogumni pa tudi v zorbingu. Ustvarjalno žilico so obiskovalci pokazali v delavnici risanja grafitov in poslikavi telesa, navdušeni pa so bili tudi nad večurnim nastanjanjem portreta v živo, ki ga je slikal celjski slikar Đorđe Aleksić Dimitrijević. Obiskovalce je očaral tudi nastop orientalskih plesov skupine Shekaya, ki je poskrbela za pravi temperament in živahen tempo ob dnevnem dogajanju. Za sprostitev so poskrbeli z delavnico joge in delavnico presajanja sobnih rastlin. Dnevno dogajanje pa se je zaključilo s popoldanskim koncertom savinjsko-štajerske skupine Teku snu, ki so premierno predstavili svoj singl z naslovom Breskvice.

Petkov prvi dan festivala se je zaključil v velikem slogu s koncertom dveh odličnih slovenskih zasedb, mladimi in udarnimi Jet Black Diamonds ter indie poslastico Koala Voice.

Ful fest drugi dan gostoval v mestnem središču

Ful fest je svojo bogato ponudbo drugi dan (sobota, 28. 8. 2022), preselil v samo središče mesta, na Muzejski trg in na Guštovo mestno plažo v Celju. Za glasbene navdušence je bila na voljo DJ delavnica pod mentorstvom Žana Kronekerja, ki je poskrbel za sproščene ritme na mestni plaži. Medtem pa so v kavarni Miško Knjižko potekale Hip hop in Break dance delavnice, katere sta izvedli plesna šola FORCE in Breakthefloor Celje, za glasbo pa je skrbel DJ B-STONE, ki je obiskovalce ogrel za večerni koncert. Z navdušenjem smo spremljali tudi Breakdance battle.

Tudi drugi dan je bil športno obarvan, obiskovalci so se lahko preizkusili v igri košarkarskih križcev in krožcev, badmintonu in odbojki. Najmlajše pa je najbolj navdušila sumo napihljiva zabava. Bolj kreativni obiskovalci so se udeležili delavnice risanja stripov, za katero je poskrbela Striparna Oblaček.

Zvečer pa tudi naliv ni preprečil odličnega koncertnega dogajanja, ki se je zaradi vremena sicer preselil v kavarno Miško Knjižko, kjer sta publiko v hip-hop ritme popeljala energični EMKEJ z muzičari in VAZZ s svojim bendom.

Oba dneva festivala so sodelovale tudi številne organizacije in društva, ki so svoje aktivnosti predstavljali na stojnicah: Društvo DiH, Skupnost višjih strokovnih šol Celje, Tehnopark Celje, plesna šola FORCE Celje in EUROPE DIRECT Savinjska, ki je s kolesom sreče preizkusila tudi znanje obiskovalcev o Evropski uniji.

“Ponosni in veseli smo, da nam je kar na dveh prizoriščih uspelo izpeljati tako velik festival, ki je v večjem delu obiskovalcem ponudil povsem brezplačne aktivnosti. Ob tem se zahvaljujemo za sodelovanje Mestni občini Celje, Zavodu Celeia, Osrednji knjižnici Celje, Pokrajinskemu muzeju Celje in vsem ostalim sodelujočim pri uspešno izpeljanem projektu. Za drugo leto že zdaj obljubljamo ponovno nepozabno dogajanje,” so po kocu festivala povedali v Celjskem mladinskem centru.

Več fotografij s Fulč festa najdete TUKAJ

foto: MCC

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,105 seconds.