Odhod Glorjane Veber iz MCC: obstajajo tudi zelo uspešni mladi celjski direktorji


Celjski mestni svetniki so na nedavni seji razrešili direktorico Mladinskega centra Celje Glorjano Veber. Njene razlage se niso ujemale s številkami na papirju, ki so kazale več kot 50 tisočakov minusa na računu centra. Eden od svetnikov je med sejo pripomnil, da je za takšno »ravnanje« morda kriva tudi mladost direktorice.

Mi smo poiskali nekaj zelo uspešnih mladih Celjanov, ki so v svojem dosedanjem življenju pokazali, da mladost nima veliko skupnega z odličnostjo!

brvar3
Primož Brvar

Takrat 29-letni Brvar: imam privilegij, da delam
Pa začnimo tam, kjer se je vse začelo. V Mladinskem centru Celje (MCC). Le malo Celjanov ne pozna 40-letnega Primoža Brvarja. Sicer diplomirani zdravstvenik in svetnik iz vrst SD je dolga leta uspešno vodil to mladinsko organizacijo. Njeno vodenje je prevzel z 29-leti, torej mlajši, kot je bila dosedanja direktorica Vebrova.

Pod njegovo taktirko je center izpeljal številne odmevne projekte, pa tudi sodelavci o njem govorijo samo dobro.

»Delo v MCC je bil izziv in delo, ki sem se mu popolnoma predal, to sem uspel prenesti tudi na sodelavce in obratno – sodelavci na mene. Bili smo ekipa, ki je skupaj gradila uspešno zgodbo in vsak je dal svoj kamenček v ta mozaik, zato smo se s tem lahko vsi identificirali in bili pri delu motivirani. Moj moto je tudi: Imam privilegij, da delam, še večji privilegij je, do to kar delam, delam z veseljem,« je Brvar povedal za naš portal.

Glede na to, da je užival veliko zaupanje ustanovitelja – Mestne občine Celje – je razumljivo, da se mu je ponudila tudi nova karierna priložnost, ki je ni mogel zavrniti. Konec leta 2013 je tako postal direktor družbe Nepremičnine Celje.

Osebni arhiv
Alen Pavšar (foto: osebni arhiv)

Filmski presežek Alena Pavšarja
Šolnik, ki je praktično iz šolskih klopi stopil za kateder Medijskega tehnika na Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije Celje.

Pri 29-letih se lahko pohvali z lastnim podjetjem, preko katerega z ekipo ustvarja sodobne videospote za Modrijane in Eroiko in inovativne, pri nas še ne videne projekte, kot je promocijski film Pre(MIK) ob obletnici podjetja MIK.

Zagotovo pa se spomnite tudi najbolj gledanega slovenskega filma leta 2014 »Vloga za Emo«.

(vir foto: twitter)
Alen Obrez (vir foto: twitter)

25-letni Obrez na čelu celjskega nogometa
Potem, ko je Borut Alič iz Celja odšel v Ljubljano in tam postal direktor Olimpije, je novi direktor celjskih nogometašev postal mladi, 25-letni Vojničan Alen Obrez.

V klubu deluje zadnja 3 leta, v tem času pa je napredoval od vodje spletnega komuniciranja in vodje marketinga do direktorskega stolčka, ki ga je zasedel pred dobrim mesecem dni. Glede na to, da so običajno zelo uspešni vodje tisti, ki v podjetju ne začnejo kot direktorji, ampak se z delom dokazujejo in vzpenjajo, bomo o Obrezu zagotovo še slišali.

 

(vir foto: http://sledko.gcc.si)
(vir foto: http://sledko.gcc.si)

Deleja premika meje “tradicionalnega” šolstva
Zanimiva pa je tudi zgodba Gregorja Deleje, ravnatelja Gimnazije Celje Center. Če ste v Celju kdaj obiskali kakšen kulturni dogodek, ste skoraj zagotovo naleteli nanj – v vlogi nastopajočega, sodelavca ali slušatelja.

Je aktiven vodja projektov v Hiši kulture, z Oktetom 9 nastopa doma in po svetu. Pred časom profesor, zdaj uspešen ravnatelj, ki še vedno rad stopi v razred. V srednjo šolo vpeljuje vse moderno in inovativno ter dokazuje, da mladi zmorejo! Deleja je trenutno na zasluženem oddihu, zato smo ga pustili uživati.

Celje ima še številne druge uspešne posameznike, ki si s trdim delom in voljo pridobivajo pomembne izkušnje. Ne dvomimo, da bodo z njimi Slovenijo (ali svet) znali peljati v pravo smer.

T: ŠKumer
Foto: Osebni arhiv Alena Pavšarja, Rok Rakun in Celje.info

flosfest-ljubno-polsi-klik