Pevski zbor I. gimnazije Celje na gostovanju v Vojvodini navdušil poslušalce


Mešani mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju, ki ga vodi prof. Tomaž Marčič, je pred svojim božično-novoletnim koncertom, ki ga napoveduje za 15. december, minuli teden obiskal Vojvodino in s svojo pesmijo navdušil tamkajšnje ljubitelje glasbe. Dijaki so svoje poslanstvo združili s prijetnim in poučnim srečanjem s somborskimi dijaki in profesorji. Prinesli so jim tudi povabilo svojega ravnatelja dr. Antona Šepetavca, naj jih obiščejo v Celju.

Nastopajočim pevcem, ki so se jim pridružili nadarjeni solisti kitarist Matjaž Kreča, pianistki Zala Irgolič in Teja Ulaga ter Oktet Kajuh, pa bo gotovo v prijaznem spominu ostal nastop v okviru praznovanj obletnice osvoboditve Somborja v Mestni hiši. Poslušalce so navdušili s pestrim programom slovenskih ljudskih pesmi, med katerimi so zapeli tudi priredbo celjske skladateljice Brine Zupančič. Pesmim drugih narodov so za to priložnost dodali srbsko popularno skladbo Oro in lokalno himno U tom Somboru ter tako presenetili in ganili gostitelje. Tudi sprejem pri županu Somborja je bil prisrčen in sproščen, ogled mesta zanimiv, večerja v znani čardi pa imenitna.

Drugi dan strokovne ekskurzije so si pevci ogledali kobilarno Zobatnica, obiskali Subotico in večerjali ob živi glasbi, veselemu večeru pa tudi sami dodali izbran program pesmi. Na poti domov so lepim doživetjem dodali še ogled etnohiše v Crvenki in potep z ladjico po naravnem parku Kopački rit.

Trenutno mladi pevci urejajo vtise, se veselijo obiska somborskih dijakov in se pridno pripravljajo na decembrski koncert, s katerim obetajo lep glasbeni dogodek.

Besedilo: Romana Daugul

Pripravil: E. H.