Poletne počitnice na Ljudski univerzi Celje


Otroci so usvajali različne veščine; foto: LUC

Varstvo za otroke med poletnimi počitnicami postaja za starše vedno večji problem, prav tako vedno večji  strošek, ki si ga marsikatera družina ne more privoščiti. Na Ljudski univerzi Celje že sedmo leto zapored poteka brezplačno dnevno varstvo za otroke, s številnimi aktivnostmi, kjer lahko otroci pridobivajo nove izkušnje, in znanja ter se zabavajo v varnem in spodbudnem okolju.

Med obiskom gasilcev; foto: LUC

Aktivnosti za otroke potekajo v okviru projekta Družinski center, ki ga sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Med letošnjimi počitnicami so na LU Celje pripravili pester, nadstandardni program, ki je zajemal številne aktivnosti, ki so otroke ohranjale aktivne, ustvarjalne in zabavane.

Med aktivnostmi je bilo treba tudi počivati; foto: LUC

Obiskali so Center za krepitev zdravja, Ekološko kmetijo Habjan, Drevesno hiško, Konjeniški center Celje, Gasilsko postajo, Kino Metropol, Radio Celje, … Pod vodstvom so spoznavali zdravilna zelišča, bili deležni poslikave obraza, se učili izdelovati origami in plezanja po plezalni steni, spoznavali so sprostitvene tehnike in osnove joge ter še marsikaj. Namen pestrega programa jel, da imajo otroci  priložnost razvijati svoje talente in odkrivati nove hobije. Prav tako pa skozi različne dejavnosti in delavnice pridobivajo nove veščine in znanja in se učijo na zabaven način.

Privoščili so si tudi poslikavo obraza; foto: LUC

Eden najlepših vidikov poletnega varstva pa je razvoj novih prijateljstev med otroki. Skozi skupne dejavnosti otroci vzpostavljajo nove vezi, ki ostanejo tudi po končnih počitnicah.

Na LU Celje dobivajo veliko pozitivnih odzivov s strani staršev, na kar so še posebej ponosni. Mamica hčerke, ki je obiskovala poletne aktivnosti na LU Celje je zapisala:

Na obisku v kinu; foto: LUC

“Zelo se zahvaljujem za vašo skrb in izvedbo počitniškega varstva, ki menim, da je zelo kvalitetno. Vsebine so bile izjemne in poučne in kot starš nisem pričakovala, tako kvalitetne izvedbe. Prva skrb nas staršev je, da so otroci med počitnicami zgolj varni nekje, da pa imajo še tako navdihujoč, izobraževalen in pester program pa je čisti nadstandard. Hčerka še te dni pripoveduje babici in dedku, kako je bilo fajn. Hvala in le tako naprej.”