Pozdrav ptic miru 2017: »Razblinimo predsodke, spoštujmo drugačnost« (foto, video)

25. 09. 2017 22:42
Učenci OŠ Lava so z nasmeški na obrazu širili idejo miru.
Učenci OŠ Lava so z nasmeški na obrazu širili idejo miru.

Minulo sobotno dopoldne je bilo v središču Celja pestro, saj so učenci in učitelji OŠ Lava pripravili pester program in delavnice, s katerimi so širili idejo miru v okviru projekta Pozdrav ptic miru. 

Poslanico Pozdrava ptic miru je prejel predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez, ki je nastopil tudi kot glavni govornik in toplo pozdravil vrednote, kot so mir, strpnost in sobivanje.

Osnovna ideja projekta je širjenje miru in opozarjanje na več strpnosti med ljudmi, več sožitja, več medsebojne pomoči, več ljubezni itd.. Zaščitni znak projekta so ptice, ki so v takšnih in drugačnih oblikah v soboto dopoldne zasedle središče mesta.

Vrednota miru ni pomembna samo v smislu svetovnega miru, temveč tudi vsakodnevnega sobivanja in sprejemanje drugačnosti sodi v pomemben kamenček miru.

Učenci so v pestrem kulturnem programu pozivali k strpnosti.
Učenci so v pestrem kulturnem programu pozivali k strpnosti.

Tega se zaveda tudi OŠ Lava, ki se že od leta 2006 z vsemi sodelujočimi šolami trudi, da ponese idejo miru po vsej Sloveniji in tudi čez njene meje. Učenci in učitelji pripravljajo delavnice ter k aktivni vlogi vabijo tudi občane, mimoidoče ter jih nagovarjajo k razmisleku o vrednotah miru, strpnosti, sobivanja

Dogodek Pozdrav prit miru je letos potekal pod sloganom »Razblinimo predsodke, spoštujmo drugačnost«. To je razkril tudi bogat kulturni program, v katerem so mladi opozarjali na drugačnost in pozivali k enakopravnosti.

Pri tem so lahko tudi obiskovalci mestnega jedra interaktivno sodelovali, saj so lahko delili dobre misli, izdelovali ptice iz blaga ali pa enostavno uživali ob pestrem programu.

Učencem in učiteljem se zdi  pomembno, da se vsak posameznik zaveda pomembnosti vrednot miru in ljubezni. Vabljeni tudi k ogledu sobotnega dogajanja v spodnji fotogaleriji in video posnetku.

Fotogalerija:

neprilagojeni-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
232 queries in 2,906 seconds.