Pustovanje in obisk kurentov v Citycentru Celje (foto, video)


Z druženjem na veliki gusarski zabavi so obiskovalci Citycentra Celje poskrbeli za tradicionalno pustno veselje, tako v soboto kot v torek.

Otroci so danes v nakupovalnem središču pustovali z gusarjem Valom, ki je poskrbel za norčave igre in plesno zabavo. Na pustni povorki so izbrali tudi tri najboljše pustne maske in jih nagradili, nato pa so vsi zbrani otroci z glasnimi vzkliki ter plesnimi gibi, ki jih je naučil gusar, priklicali tudi odganjalce zime kurente.

Kurenti, ki so člani Skupine korantov 311 Ptuj, so z bučnim zvonjenjem svojih številnih zvoncev razveselili vse zbrane in s poskakovanjem ter truščem priklicali pomlad. Ob vsem dogajanju pa v Citycentru Celje niso pozabili niti na krofe, ki so nepogrešljiv posladek ob pustnem rajanju.

Kurenti v Citycentru Celje
Brezplačni krofi za vse obiskovalce

V soboto so otroci uživali v gusarski predstavi, v kateri so nastopajoči požirali meče, žonglirali z noži in baklami, si podajali topovske granate ter povijali ranjenega gusarja. Pri vsem tem dogajanju so lahko sodelovali tudi otroci. Poleg tega pa so izbrali najboljšo družinsko pustno masko in jo nagradili.

Tudi v soboto je sledil obisk kurentov in brezplačno sladkanje obiskovalcev s krofi. To pa je potekalo tako v dopoldanskih kot tudi popoldanskih urah.

Več pa v videoposnetku in foto galeriji.

 

 

 

 

 

Simon Valant, foto: Simon Valant, Citycenter Celje/Facebook