Razbiti spomini – kratek film dijakov I. gimnazije v Celju (foto, video)


V četrtek, 14. junija je Stanetovo ulico v Celju presekala rdeča ˝hollywoodska˝ preproga. Le ta nas je popeljala v Kino Metropol, kjer so svoj film predstavili dijaki I. gimnazije v Celju.

Kratek igrani mladinski film Razbiti spomini je nastal pod samoiniciativo dijakov in s pomočjo dobrih mentorjev in tudi nekaj priznanih igralcev. Ljubezensko zgodbo, ki je preprosta, zanimiva in hkrati aktualna, je zapisala Alma Mudri. V vlogi režiserja je nastopil Tomaž Krajnc, ki upa na študij gledališke režije v Ljubljani. Filmsko glasbo, ki je bila pohvaljena in je povsem primerljiva z glasbo odličnih filmov, je v eni sami noči pripravil Leon Firšt.

Poleg sledečih nastopajočih dijakov Tee Kordiš, Darjana Čerenak, Neže Strenčan, Žana Grada, Marka Radosavljevića in Tomaža Marčiča, so z njimi sodelovali tudi trije profesionalni igralci. Zagon dijakov in topla ljubezenska zgodba sta pritegnila k sodelovanju še Lučko Počkaj, Branka Završana in Barbaro Vidovič.

Film, katerega napovednik si lahko ogledate spodaj, nam predstavi mlad par, Gajo in Nika, ki sta dobila ukor. Tako sta njuna starša morala na pogovor k razredničarki. Čeprav oba želita obveznost čim prej odpraviti, ju dohiti zgodovina.

Karte za premiero so bile v celoti  razprodane, tako da bodo novo priložnost za ogled filma vsem, ki ga tokrat niso uspeli videti, ponudili prihodnji teden, ravno tako v Mestnem kinu Metropol Celje.

[simpleviewer width=100% height=700 id=201]

Patricija Čamernik