Sara Hrašar iz GCC osvojila naziv Naj mladinski Start Up leta 2017


Gimnazija Celje – Center z nekaj manj kot 1000 dijaki in učitelji v knežjem mestu in Sloveniji uživa sloves inovativne šole, ki formalne izobraževalne programe spretno nadgrajuje z neformalnimi vsebinami  v projektih, več kot petdesetih obšolskih dejavnostih, obširno partnersko mrežo in izjemno močno mednarodno dejavnostjo v okviru mrež Unesco APS, MUN, Ekošola, Zdrava šola in Šolski ekovrt ter programu Erasmus+.

Dva v ožjem izboru

Ne petkovi zaključni Ustvarjalnikovi mednarodni konferenci mladinskega podjetništva v Ljubljani, so na GCC dobili izjemno potrditev za delo na področju mladinskega podjetništva, saj sta se v izbor Start upov uvrstila kar dva tretješolca – Nik Skerbiš z inovativnim stojalom za telefon in Sara Hrašar s Compatki.

Vabijo jo v tujino

Sara je med 24 srednješolskimi ekipami iz Slovenije in Madžarske osvojila izjemno 1. mesto in si za nagrado prislužila vabilo za študij na univerzi Watson, ki vsako leto vpiše med 30 najbolj perspektivnih mladih iz celotnega sveta za študij na socialnega podjetništva.

Compatki so produkt, ki imajo enak namen kakor vsakdanji copati, le da jih uporabljajo invalidi na svojih vozičkih. Produkt omogoča, da kolesa invalidskega vozička ostanejo čista po vstopu v notranje prostore. Mentor obeh ekip z GCC je bil Boštjan Gorenšek, ki na šoli vodi podjetniški krožek GCC Start Up.

pivo-cvetje-polsi-klik