Pester septembrski program v MCC, v četrtek prihaja Borut Pahor (video)

25. 08. 2020 17:17

Celjski mladinski center (MCC) predstavil pester septembrski program. Še pred začetkom novega šolskega leta na obisk prihaja predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Pred začetkom novega šolskega leta so nam v Celjskem mladinskem centru predstavili pester septembrski program. Začetek usposabljanja za mlade brezposelne v okviru projekta Mladi v praksi, program Evropskega tedna mobilnosti 2020 ter dogodek Zelena EU avantura na Celjski koči sestavljajo glavne točke prihajajočega meseca. Predstavile so nam jih direktorica MCC Sonja Majcen, vodja programov, mednarodne koordinacije in projektov mag. Katja Kolenc ter sodelavka za program Senta Jevšenak.

V okviru Kreativnega inkubatorja 2020, ki se je začel v ponedeljek in se bo zaključil v petek, bo v četrtek, 27. avgusta, ob 11. uri v pogovoru z mladimi sodeloval slovenski predsednik Borut Pahor.

Mladi v praksi

Namen projekta MVP – Mladi v praksi je mlade opolnomočiti, da postanejo najboljše verzije samih sebe. Preko osebnega stika z delodajalci, mreženja ter inovativnih vsebin in pristopov bodo udeleženci usposabljanj spoznavali sebe in svoje kompetence ter se opremili z znanji za učinkovito nastopanje na trgu dela s ciljem zaposliti se. Sodelovanje na okroglih mizah z odločevalci pa jim bo omogočilo aktivno participacijo in sooblikovanje ukrepov za mlade ter sodelovanje pri razvoju širše skupnosti.

Evropski teden mobilnosti 2020 s tremi brezplačnimi dogodki

Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, že vrsto let v septembru pripravlja brezplačne dogodke v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Tudi letos pripravljamo tri brezplačne dogodke, ki se bodo odvili med 14. in 19. septembrom: spretnostni poligon za otroke, kuharski tečaj ter kolesarsko soboto S kolesCEm na pot.

Zelena EU avantura na Celjski koči

V soboto, 26. septembra, na Celjski koči med 10. in 14. uro pripravljajo pester program za različne ciljne skupine. Zajemal bo orientacijski pohod, brezplačno uporabo Pustolovskega parka, lokostrelstvo, različne krajše delavnice, kvize ter nagradno igro.

mag. Katja Kolenc:

 

DejC

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,475 seconds.