Škofijafe(j)st Celje 2011: v znamenju druženja, zdrave tekmovalnosti in športa (foto)


Minulo soboto se je v celjskem salezijanskem centru Don Bosko zbralo preko 200 mladih iz župnij celjske škofije. Škofija fe(j)st, kot se imenuje družabni dan mladih celjske škofije, je potekal drugo leto zapored, tokrat pod geslom.»Nosiva skupaj«, ki se nanaša na evropsko leto solidarnosti: »Nosite bremena drug drugemu«

Mladi so najprej sodelovali pri sveti maši, ki jo je ob somaševanju desetih duhovnikov daroval domači škof Stanislav Lipovšek. Mlade je pohvalil za pogumno odločitev vere in jim s svojim prisrčnim nagovorom, v katerem so se skupaj nasmejali, pokazal, da zna biti eden izmed njih.

Sv. maši je sledil tekmovalni del. Športniki so se pomerili v odbojki, košarki ali nogometu, tisti, ki so doma prebirali knjigo Pedra Opeke pa v škofijskem kvizu na to temo. Da tempo ni bil prehud, so bila tekmovanja razdeljena v dva dela.

Med njima je zbrane nagovoril gost – ozdravljeni narkoman, Boštjan Kocbek. Njegova življenjska zgodba ni bila le zanimiva, temveč predvsem poučna.

Srečanje se je zaključilo s podelitvijo priznanj in sladkih nagrad vsem sodelujočim. Prve ekipe v športnih panogah so prejele tudi pokal, prva skupina v kvizu (Velenje – Sv. Martin) pa bowling. Prvih pet ekip v kvizu se bo v soboto, 9. aprila, v Mariboru udeležilo metropolitanskega kviza mladih.

Vabljeni še k ogledu spodnje fotogalerije.

t/f: M. Š., R. Č.

[simpleviewer width=100% height=700 id=14]