Sobotno pustno rajanje v Celjskem mladinskem centru in KUD-u Zarja (foto)


Na pustno soboto je v Celju (poleg dopoldanske pustne povorke OŠ Lava-klik!) potekalo tudi popoldansko rajanje za najmlajše in za tiste nekoliko starejše. Mi smo obiskali dogajanje v Celjskem mladinskem centru in v KUD Zarja v Trnovljah.

V MCC so se pustne maske pričele zbirati kmalu po14. uri. Bogat animacijski program, številne nagrade, ki so si jih pustne maske lahko prislužile s pravilnimi odgovori na zastavljena vprašanja, petje in ples ter dve gledališki predstavi v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc so privabili številne maske, ki so vidno uživale v sobotnem popoldnevu. Ves čas prireditve se je bilo mogoče posladkati s krofi “Pekarne MCC”, poskrbljeno je bilo tudi za pijačo. Utrinke dogajanja si lahko ogledate v spodnji galeriji fotografij.

V MCC so poleg pustnega rajanja poskrbeli tudi za kulturni program.

V KUD Zarja v Trnovljah se je pustno rajanje pričelo kmalu po 15. uri popoldne. V dvorani so se zbrale številne maske, ki so z animatorjem kmalu zaplesale na znane in manj znane melodije. Videli smo raznovrstne maske, tudi takšne, ki so terjale veliko dela in iznajdljivosti, saj so bile izdelane doma. Tudi v KUD Zarji so poskrbeli, da so se maske okrepčale in posladkale s krofi, najizvirnejše in posebne maske so bile nagrajene. Tudi utrinke iz pustovanja v KUD Zarja si lahko ogledate v spodnji galeriji fotografij.

Pestro in zanimivo je bilo tudi v KUD Zarja.

Ob vsem videnem si lahko nadejamo tudi pester in zanimiv pustni torek v Celju, o čemer bomo pisali in poročali v prihodnjih dneh.

[simpleviewer width=100% height=700 id=134]

t/f: Egon Horvat