Sobotno pustno rajanje v Celjskem mladinskem centru (foto, video)


V Celjskem mladinskem centru so danes dopoldan pripravili pustovanje v čudežnem svetu pravljic, ki je bilo namenjeno predvsem otrokom in družinam. Na voljo so bile razne delavnice, kotiček za sladkanje in pa tudi animacija pravljičnega sveta, podelili pa so tudi nagrade najboljšim pustnim maskam.

Poslikava obraza

Pust je prav poseben dan, s katerim premagamo zimo in prikličemo pomlad. Za dodatno radost otrok in otroške pustne vragolije so poskrbeli v Celjskem mladinskem centru. Zbralo se je lepo število obiskovalcev, vsem pa so bile na voljo delavnice, kjer so lahko ustvarjali, si poslikali obraz ali pa uživali ob izvajanju eksperimentov. Ob pustnem rajanju so se zbrani lahko tudi posladkali v kotičku, kjer so nastajali slastni vaflji različnih okusov. Slednji so bili ob nakupu vstopnice brezplačni.

Dan, ko je vsak lahko še kdo drug je vrhunec doživel ob pravljični predstavi in podelitvi nagrad za dve najboljši skupinski maski ter najboljšo individualno pustno masko. Najprej se je odvila predstava zlobne mačehe in dveh polsester, nato pa je sledila pustna povorka in predstavitev pustnih mask.

Med številnimi pustnimi maskami raznih superjunakov, filmskih junakov, živali in pravljičnih bitij je bila izbira tistih najboljših izredno zahtevna. Vendarle sta v kategoriji najboljše skupinske maske nagrado prejeli družina hipijev in pa družina, ki je predstavljala zgodbo čebelarstva, saj so bili našemljeni v panj, čebelico ter  čebelarja. Nagrada za najboljšo individualno masko je pripadla mladenki, ki je bila oblečena v deževni oblak. Kostum, ki je bil domače izdelave je vseboval velik puhast oblak iz katerega so visele dežne kaplje.

Pustne maske, ki so bile izbrane za najboljše

Več o samem dogajanju pa v spodnjem videoposnetku in foto galeriji.

 

Simon Valant, foto: David Valant