Šolski center Celje nadaljuje z dobrimi praksami na področju izobraževanja

22. 01. 2019 00:12

Šolski center Celje stremi k  zagotavljanju čim kakovostnejšega izobraževanja in vzgoje mladih. Zavedajo se družbene odgovornosti, ki jo prinaša delo z mladimi, sploh v času, ko gre za najbolj dojemljivo generacijo na področju tehnoloških sprememb in premikov.

Šolski center Celje tako v koraku s časom svoje poslanstvo uresničuje s hitrim odzivanjem na področju tehnologije vzajemno s potrebami na trgu dela. Na takšen način lahko zagotavljajo sodobne pogoje izobraževanje z razvijanjem različnih partnerstev, s čimer oblikujejo odličen in zaposljiv kader.

3

Sodelovanje z delodajalci in trajno izpopolnjevanje

V tem duhu sodelujejo s preko 800 delodajalci, brez katerih bi težko izpeljali številne projekte. Med drugim so s plodnim sodelovanjem nastali avtomobil, skuter in kolo na električni pogon, polnilnice za električna vozila … Kako dragocen je doprinos delodajalcev, je pojasnil Igor Lupše, ravnatelj Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje: “Naši dijaki pri njih opravljajo praktično usposabljanje, t.i. PUD. Pri delodajalcih se dodatno izobražujejo naši učitelji, marsikatero izobraževanje pa izvedemo za delodajalce tudi pri nas. Podjetja nam velikokrat pomagajo tudi materialno, predvsem z donacijo raznih učil. Tako imamo v naših avtoservisnih delavnicah audi TT, dva twinga …, ki jih uporabljamo kot učila.”

Ob tej priložnosti je srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko v četrtek predstavila nova učila in nove prostore. Postali so bogatejši za dva sodobna motorja-učili, prav tako pa so lahko obiskovalci preizkusili vsa njihova vozila na električni pogon.

Načrti za prihodnost: napredek v koraku s časom

Kljub novim pridobitvam, ki bodo pomembno prispevale k nadgradnji izobraževanja dijakov, pa Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko Celje ne bo spala na lovorikah. V prihodnje namreč načrtujejo permanetno posodabljanje učilnic, delavnic in izobraževanje strokovnega kadra.

1

Kot je povedal Igor Lupše, je letos v načrtu tudi izgradnja modnega ateljeja v atriju šole, poleg tega pa so se prvič lotili tudi obnove veterana s projektom »Že spet petka«. “Kultni avto renault 5 bomo pri nas obnovili in ga postavili na cesto. Avto že imamo v delavnici. Trenutno potekajo priprave in izdelava načrtov obnove. Z njim bi se radi zapeljali po naših cestah leta 2023, ko bo šola praznovala 140-letnico svojega obstoja,” je pojasnil Lupše.

Trenutno je v teku še projekt izdelave simulatorja vožnje, kjer je v praksi predstavljena pomembnost dobrega partnerstva. V projektu namreč sodelujejo Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije ter Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo ter ZŠAM.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,314 seconds.