Učenci OŠ Ljubečna v celjski knjižnici nastopili z gledališko predstavo Novoletna pravljica (foto in video)

09. 01. 2015 11:47

novoletna_pravljica_1Sredi prvega letošnjega delovnega tedna so učenci OŠ Ljubečna v knjižnici pri Mišku Knjižku v Celju njihovim mlajšim kolegom prikazali gledališko predstavo Novoletna pravljica. Predstavo so pod mentorstvom Katje Medved pripravili učenci 3., 5. in 9. razreda Osnovne šole Ljubečna.

Kot vselej so tudi minulo sredo najmlajši skupaj s starši napolnili prostor knjižnice pri Mišku Knjižku. Tokrat so jim gledališko presenečenje pripravili učenci in učenke OŠ Ljubečna. Pod vtisom minulih praznikov so si najmlajši ogledali predstavo Novoletna pravljica, ki govori o iskanju Dedka mraza. Blokovski deček Jan, ki je ostal brez staršev in živi le z babico, ter njegov najboljši prijatelj krokodil Kiki, sta se podala na pot iskanja Dedka mraza.

Učenci 3., 5. in 9. razreda OŠ Ljubečna z mentorico Katjo Medved.
Učenci 3., 5. in 9. razreda OŠ Ljubečna z mentorico Katjo Medved.

Potovala sta peš, pa tudi z vlakom in ladjo. Na potovanju sta srečala luno, samotno žensko, potovala skozi modri gozd, se soočila s širno in zeleno reko, doživljala številna presenečenja in s spopadala s težavami, a sta vseeno ohranjala pristne prijateljske odnose in si bila pripravljena pomagati drug drugemu ter ostalim v stiski.

Njuno popotovanje se konča pri votlini Dedka mraza, kjer ju čaka darilo – pismo, ki jima ga je pustil sam Dedek mraz. Od utrujenosti sta zaspala in ko sta se zbudila, ju je čakalo presenečenje…

novoletna_pravljica_3

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na predstavi, v spodnjem video posnetku pa si lahko ogledate nekaj utrinkov s predstave.

Seveda pa v Osrednji knjižnici Celje tudi v prihodnje pripravljajo bogat in večinoma brezplačen program za vse starostne skupine. Že danes zvečer pripravljajo prvo v ciklu predavanj o Stanleyu Kubricku. V ponedeljek, 12. januarja, pa bo ob 17. uri odprtje slikarske razstave Martina Branka Rupnika z naslovom Tudi pozimi sije sonce. Pol ure po odprtju sledi potopisno predavanje Urbana Čepona v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje z naslovom 30 dni sanj – s kolesom v Wales. V sredo, 14. januarja, bodo na svoj račun zopet prišli najmlajši, saj si bodo ob 17h lahko ogledali lutkovno predstavo Hvaležni medved. V četrtek, 15. januarja, pa bo v Levstikovi dvorani potekalo predavanje Romana Vodeba z naslovom Konec feminizma?

Vabljeni k obisku številnih dogodkov, ki jih pripravljajo v Osrednji knjižnici Celje. Spremljate jih lahko na naši spletni strani in sicer v rubriki “Kam v Celju”.

[simpleviewer width=100% height=700 id=760]

v/t/f: eH

CELJE.INFO PONUJA MASAŽE V HOTELU PREBOLD PO POLOVIČNI CENI:

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si ponujamo 4 klasične švedske masaže in 3 Padabhyang – indijske ajurvedske masaže nog po polovični ceni.

Pol cenejše masaže naročite tukaj:

polsi-masaze-klik

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 0,942 seconds.